Segueix-nos F Y T R

Subhasten un cartell del festival de Monterrey dibuixat pels Beatles

També sortiran a la venda altres productes relacionats amb la banda

| Londres |

Una obra d'art de caràcter psicodèlic creada pels Beatles el 1967 per anunciar-se en el festival internacional de música pop de Monterrey (Califòrnia) se subhastarà el pròxim 15 de gener a la sala Bonhams de Londres.

Es tracta d'una espècie de cartell en l'execució del qual el grup de Liverpool emprà tinta i llapis de colors i que parla al mateix temps de molts temes, però sobretot de pau i d'amor, paraules favorites dels hippy. Entre altres coses, el cartell diu «T'estimam, Pau a Monterrey de la Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band», frase que apareix al costat de cors, estrelles i diversos caps, a més de la firma de John (Lennon), Paul (McCartney), George (Harrison) i Ringo (Starr). El propietari de l'obra és Tom Wilkes, exdirector artístic del famós festival i artista ell mateix, que ha creat més d'un miler de tapes de discs per a The Beatles tant individualment com col·lectivament.

En la venda s'inclou també un vídeo, produït pel mateix Wilkes i Terry Doran, en el qual es documenta el procés de composició d'aquesta obra, el preu de la qual es calcula en l'equivalent a entre 337.500 i 506.000 euros (entre 495.000 i 740.000 dòlars). El Festival de Monterrey fou planejat pel productor discogràfic Lou Adler, els cantants Michelle i John Phillips, de The Mamas and the Papas, el productor Alan Pariser i el publicista Derek Taylor, i hi participaren activament tant The Beatles com The Beach Boys.

Aquell festival es considera com el punt culminant de l'anomenat «Estiu de l'Amor», i l'obra que se subhasta ara reflecteix aquell esperit. Els més de 200.000 assistents al festival, que en pagaren cada un només un dòlar per tres dies d'actuacions, pogueren veure i escoltar artistes com Jimi Hendrix, The Who, Janis Joplin.

+ VIST