Segueix-nos F Y T R

Mallorca reconeix la trajectòria del cantautor galàctic Jaume Sisa

El recital del català va cloure la Mostra de cine i vídeo de Palma

| Palma |

L'onzena edició de la Mostra de Cinema i Vídeo de Palma es clogué ahir, al Teatre Municipal, amb un convidat d'excepció. Després de la projecció del film El Gato, de Ventura Pons, les autoritats aprofitaren l'avinentesa per realitzar un entranyable reconeixement dels més de 30 anys de Qualsevol nit pot sortir el sol, un dels èxits musicals del cantautor galàctic Jaume Sisa.

Un muntatge audiovisual sobre la memòria i les cançons de Patricio Gato Pérez donà pas al reconeixement i a l'actuació d'aquell que, donant la benvinguda «a tots, a totes, a tothom i a tots els que hi són però no hi són», revolucionà el món de la música folk dels anys 60, amb el seu projecte galàctic. Mònica Borràs i Pep Suassi foren els presentadors d'un esdeveniment en el qual el cantant català rebé una placa commemorativa per la seva llarga i compromesa trajectòria musical, de mans de la directora general de Política Lingüística, Marta Prunés; el director insular de Cultura, Maties Garcies; i el president d'Artífex cultural, entitat organitzadora de la Mostra, Toni Gonzàlez.

Després de l'acte oficial, el cantautor pujà a l'escenari d'un Municipal ple de gom a gom i demostrà que el seu cant a la llibertat i a la imaginació, aparentment innocent a l'època, el marcaren com un dels músics més provocadors i revolucionaris d'uns anys de censura que patí i als quals sobrevisqué amb èxit.Les entrades per veure Sisa, que tancà la darrera jornada de la Mostra de Cinema i Vídeo amb un recital en el qual rememorà i recuperà el text dels seus clàssics, sota el títol Qualsevol nit pot sortir el sol, s'exhauriren poc després d'obrir la finestreta del Municipal.

Les portes del teatre presenciaren una llarga coa de gent que no es volia perdre l'oportunitat d'escoltar, de ben a prop, un Sisa musicalment més madur que mai i amb la seva habitual i particular barreja de misticisme surrealista i humor sobre l'escenari, amb l'immortal himne Qualsevol nit pot sortir el sol. Amb aquest cartell excepcional clogué ahir capvespre al Teater Municipal la XI Mostra de Cinema i Vídeo de Palma que ha recollit, un any més, un ampli ventall de propostes de qualitat sobre els treballs audiovisuals que en l'actualitat es desenvolupen a les Balears, tant en l'àmbit de curtmetratges com de documentals de tipus històric o de peces d'animació, entre d'altres.

+ VIST