Segueix-nos F Y T R

El cinema britànic premia Bardem i escala posicions camí dels Oscar

R.C./AGÈNCIES. Londres.

La carrera de Javier Bardem va vent en popa. Després de ser reconegut pel Sindicat d'Actors nord-americà, l'actor espanyol fou guardonat ahir vespre per l'Acadèmia de cinema i televisió britànica (Bafta) com a millor actor de repartiment per la seva interpretació a No és país per a vells, dels germans Coen. El pròxim esglaó a superar serà el 24 de febrer al teatre Kodak de Hollywood. La catifa vermella dels Oscars l'esperen en la categoria de millor actor secundari.

Ahir, a la gala Bafta, l'espanyol competia amb el company Tommy Lee Jones, Paul Dano (Pous d'amició); Philip Seymour Hoffman (La guerra de Charlie Wilson) i Tom Wilkinson (Michael Clayton).

A més d'aquest premi, Bardem ha aconseguit ja, entre d'altres, els reconeixements de la Boston Society of Film Critics, Chicago Film Critics Association, Dallas-Fort Worth Film Critics Association, New York Film Critics Circle i la Washington D.C. Film Critics Association pel seu paper a No és país per a vells.

Per la seva banda, Joel i Ethan Coen obtingueren el premi Bafta al millor director per aquest mateix film així com el guardó a la millor fotografia. En la categoria de millor pel·lícula, l'anglesa Expiació s'imposà a American Gangster, La vida dels altres i Pous d' ambició.

El premi al millor actor principal va ser per Daniel Day-Lewis, per Pous d'ambició, mentre que en la categoria de millor actriu, Marion Cotillard, que interpreta el paper de la llegendària cantant francesa Edith Piaf a La vida en rosa, va prendre el guardó a la veterana Julie Christie, Keira Knightley, Ellen Page i Cate Blanchett.

+ VIST