Segueix-nos F Y T R

El cinema va perdre cinc milions d'espectadors, no 20 com deia Cultura

| Madrid |

El cinema va perdre el 2007 cinc milions d'espectadors i no vint, com es va publicar el gener, segons les dades oficials i completes de l'Institut de les Ciències i les Arts Audiovisuals (ICAA), que revelen una positiva arrencada del 2008 per al cinema espanyol, ja que les pel·lícules més vistes són dues d'espanyoles.

En un acte d'Audiovisual Aval SGR (Societat de Garantia Recíproca per al sector audiovisual), el director de l'ICAA, Fernando Lara, recordà ahir que les dades que figuraven a la pàgina web del Ministeri de Cultura i que varen publicar el gener els mitjans de comunicació eren «provisionals», perquè hi faltava el còmput total.

«No hi ha contradicció, és que no estaven comptabilitzats completament novembre i desembre. A partir d'ara, només posarem a la web les dades quan siguin molt aproximades», afirmà el director de l'ICAA, que avançà algunes xifres definitives i que en els pròxims dies es publicaran per internet. Així, la recaptació el 2007 fou de 640 milions d'euros, un 4,5 per cent més que el 2006 a causa de l'increment del preu de les entrades. Segons Lara, pràcticament es va mantenir el nombre de sales d'exhibició el 2007, amb 4.285, 14 menys que l'any anterior, fet que suposa la proporció més alta per habitant d'Europa.

El director de l'ICAA ha volgut «rebutjar les ombres i el pessimisme sobre el nostre cinema», la qual cosa va perdre tres milions d'espectadors respecte de l'any anterior, davant els sis que s'havien anunciat el gener. El 2007, es va assolir un rècord de producció amb 172 llargmetratges, 57 dels quals són coproduccions, 37 documentals i cinc films d'animació.

+ VIST