Segueix-nos F Y T R

«Sóller és un dels meus paradisos, no descart rodar qualque dia aquí»

José Luís Guerín participa en el Cicle de cinema d'autor de la UIB

L. ACEDO. Palma.

La Sala Augusta acollí ahir el passi del film En construcción, que presentà el cineasta i director José Luís Guerin dins el Cicle de cinema d'autor a l'Augusta, una de les activitats que la UIB organitza per celebrar el seu trentè aniversari. Guerín presentà una pel·lícula amb format de documental «que narra una realitat molt trista», assenyalà l'autor. «En construcción és l'únic film que he rodat a la meva ciutat, concretament a l'antic barri del Raval de Barcelona», afegí. El director, que intenta escollir paratges allunyats per enregistrar els seus films, «per obligar l'equip a coincidir a un lloc diferent i allunyat de la realitat diària», assenyalà i, a més, afegí que per enregistrar En construcción «em vaig allotjar a una pensió del barri del Raval per sentir-me viatger dins la meva pròpia ciutat».

Malgrat que algun crític hagi definit aquest film com «una història de gent normal», Guerín s'allunya d'aquesta idea en afirmar que «la normalitat és una mena de ceguera i el cinema té el poder de fer visible allò que no ho és».Pel que fa a la relació del director amb l'Illa, aquest no és ni molt manco el primer pic que Guerín viatja a Mallorca, «l'illa referència dels meus viatges escolars, de les primeres sortides de casa amb els amics i la familia», apuntà.

Tant és el seu amor per la nostra illa que el director català no descarta rodar algun dels seus propers films aquí. «M'encanta Sóller, és un dels meus paradisos i m'agradaria rodar-hi algun dia», afegí el barceloní. «Fa poc vaig perdre un gran amic aquí a l'Illa, Manel Claudi, però encara en conserv de bons», assegurà.

+ VIST