Segueix-nos F Y T R

La Sibil·la: una passa més cap a la Unesco

El 17 de juliol, i de la veu de Joana Lluïsa Mascaró, aquesta tradició medieval es presentarà com a candidata balear a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

La festa i el cant de La Sibil·la caminen cap a la Unesco. | ARCHIVO

| Palma |

La festa i el cant de La Sibil·la caminen cap a la Unesco. La següent passa oficial es farà el proper 17 de juliol, quan la consellera de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, Joana Lluïsa Mascaró, presentarà aquesta tradició medieval tan arrelada a Mallorca al Consell de Patrimoni del Ministeri de Cultura. Els dies 16 i 17 de juliol, els membres del Consel es reuniran al palau de l'Almudaina de Palma per rebre les propostes de les Illes Balears susceptibles de viatjar cap a Europa per ser candidates a obtenir la declaració de Patrimoni de la Humanitat que atorga la Unesco. La Conselleria de Cultura del Govern, sota la direcció de Pere Joan Martorell, remeté una carta al departament de Cultura del Consell insular en què informava que el subdirector general de Protecció del Patrimoni Històric del Ministeri de Cultura, Luis Lafuente Batanero, rebrà a l'Almudaina dos representants del Consell de Mallorca i les seves propostes per optar a Patrimoni de la Humanitat.

"Vam enviar un dossier proposant que es reconeguin el cant i la festa dramatitzada de La Sibil·la, que és Bé d'Interès Cultural des del 2004, com a candidata a ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat", va apuntarel director insular de Cultura i Patrimnoni del Consell, Maties Garcies. "Estam preparant material audiovisual i documentació escrita sobre la Sibil·la a Mallorca. Hi adjuntarem també el llibre de Francesc Vicens El cant de la Sibil·la a Mallorca", precisà Garcies. Amb això i una selecció de veus que al llarg dels anys han recitat aquest cant, com la de Maria del Mar Bonet i Jordi Savall, aquesta tradició demostrarà que és mereixedora d'obtenir el títol de la Unesco.

Vistiplau del Consell Assessor

Des que es va constituir el Consell Assessor de Cultura Popular, ja es va tractar el tema de la Sibil·la i la voluntat de fer-la viatjar a la Unesco. Abans de fer una presentació prèvia d'aquesta tradició al Consell de Patrimoni, Maties Garcies va demanar assessorament al Consell Assessor, que es reuní dia 16 de juny. "Els membres d'aquest òrgan van donar unànimement el seu vistiplau a presentar aquesta proposta el proper 17 de juliol", assegurà Garcies.

+ VIST