Segueix-nos F Y T R

Premis i beques per a l'art del futur i present

Aina Bauzà, Santiago Mosteyrin i Mitos Colom foren els principals vencedors dels guardons Pilar Juncosa i Sotheby's, atorgats per la Fundació Pilar i Joan Miró

| Palma |

La Fundació Pilar i Joan Miró lliurà ahir dematí els premis i beques Pilar Juncosa i Sotheby's 2010. L'acte, que omplí tres quartes parts de l'auditori de la Fundació i va ser conduït per l'actor Santi Pons i per la directora, Magdalena Aguiló, començà amb el reconeixement del nivell i el nombre de participants, que enguany ha assolit la xifra de 173.

Entre les distincions més importants destacà el premi al projecte educatiu, que fou per a Aina Bauzà. L'autora rebé el guardó, de 6.000 €, per Multiplicitats. Projecte per i amb dones que exerceixen la prostitució. Bauzà es mostrà agraïda pel reconeixement i reconegué, davant els assistents, que l'elaboració d'aquesta proposta havia estat "complicada".

El madrileny Santiago Mosteyrin aconseguí el premi a l'experimentació en l'àmbit de l'obra seriada per Encontrar, amb una dotació econòmica de 8.000 euros. Mosteyrin espera que aquesta distinció pugui suposar "un punt d'inflexió" en la seva trajectòria. D'altra banda, l'artista mallorquí Mitos Colom, que ja participà en la mostra Retro-activa la passada Nit de l'art, fou guardonat amb la beca de formació al centre internacional Berlin Photo Workshops Laboratories Grieger de Düsseldorf, un guardó que, segons afirmà, vol aprofitar "al 200%".

L'art complementà l'acte

Després de l'acte principal, l'auditori també acollí el concert Espais cromàtics de so i llenguatge, del compositor Christoph Staude. El recital significà l'estrena de Dues metàfores, una composició de música clàssica contemporània per a soprano, violoncel, clarinet i piano inspirada en el Llibre d'Amic e Amat, de Ramon Llull. També ahir s'inaugurà la exposició A new order, d'Àngel Masip. La instal·lació, premi a la Innovació l'any 2009, és formada per làmines de metacrilat, lones industrials i una sèrie de serigrafies que hi deixen entreveure imatges d'un paisatge desfragmentat.

+ VIST