Segueix-nos F Y T R

Els Minyons de Terrassa, triomfadors de la Diada

L'actuació dels principatins encisà el públic de Cort en una Diada castellera

| Palma |

Els Minyons de Terrassa foren els grans protagonistes de la Diada castellera que tingué lloc ahir horabaixa a Cort i on els Castellers de Mallorca donaren un ensurt sense conseqüències en intentar descarregar una torre. Xeremiers, grallers, gegants i colles animaren la cercavila a les cinc de l'horabaixa, que finalitzaria a Cort una hora més tard. Allà, serien els Castellers de Mallorca qui començarien l'espectacle amb un pilar de quatre i el lliurament de l'enxaneta a la balconada del consistori. Un cinc de set donà pas a una torre de set que va caure quan l'estaven descarregant. Això va provocar un petit trasbals d'un quart d'hora, però ningú no va patir cap ferida important i pogueren finalitzar l'actuació amb un quatre de set amb pilar i un ventall de cinc."És més gran el cop a la moral que el dany físic en si", afirmà Daniel Piqueras, dels Castellers mallorquins, en finalitzar l'espectacle.

Els Minyons de Terrassa demostraren la seva bona fama i compliren amb les expectatives, tot i no poder dur tots els seus efectius fins a Mallorca. Els 240 castellers de la colla començaren també amb un pilar de quatre, però ben aviat alçarien una torre de vuit amb folre, que seria el precedent al major castell humà de la festa, el tres de nou amb folre, que impressionà els assistents i les mateixes colles mallorquines.

També alçarien un quatre de vuit abans de finalitzar amb vuit pilars de quatre construïts de manera simultània. Tancaren el dia de construcció de castells els Al·lots de Llevant. Un tres de set, un quatre de set amb pilar i un quatre de set sense pilar foren les edificacions més admirades.

La diada castellera acabà amb una cercavila des de la plaça de Cort fins a les voltes, on va tenir lloc una ballada amb Carumbau i el final de festa, que s'allargà fins passada la mitja nit.

+ VIST