Segueix-nos F Y T R

La direcció del Teatre Principal acomiadarà el seu director musical

Els integrants del cor, amb el director musical, durant una protesta pels acomiadaments que es duran a terme. | P. BOTA

| Palma |

El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Joan Rotger, ha anunciat avui en la reunió del Patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma celebrada aquest matí, l'imminent acomiadament de l'actual director de l'àrea Musical de la institució teatral, Francesc Bonnin.

Rotger ha indicat que la direcció del Teatre Principal plantejarà l'acomiadament de Bonnin en la pròxima reunió del patronat, basant-se en un informe de l'àrea de Recursos Humans, ha informat el Consell de Mallorca en un comunicat.

Al llarg de la reunió, el vicepresident i la directora gerent del Principal, Margalida Moner, han explicat a la resta de membres del patronat que l'acomiadament exigirà, prèviament, l'anul·lació de la resolució que l'antic gerent del teatre, Joan Arrom, va firmar el 2010 per la qual el contracte laboral de Bonnin estava subjecte al règim general de la Seguretat Social.

Per accedir a aquesta plaça, Bonnin no va haver d'acreditar cap tipus de mèrit ni superar cap prova o examen.

Fins al canvi del seu contracte, Bonnin desenvolupava la seva tasca al capdavant de l'àrea musical en qualitat de càrrec de confiança o d'alta direcció, però la resolució d'Arrom li va conferir unes noves condicions laborals.

La indemnització

Una de les diferències més importants entre ambdues relacions contractuals és que, com a càrrec de confiança, Bonnin únicament podria optar a un indemnització per acomiadament de 7 dies per any treballat, mentre que en la seva situació actual aquesta quantitat augmenta a 45 dies.

Un informe del Servei de Recursos Humans del Consell de Mallorca posa de manifest que la modificació del contracte de Bonnin es va realitzar de manera irregular, ja que una decisió d'aquestes característiques exigia donar compte al Patronat de la Fundació però l'antic gerent va firmar el document de forma unilateral.

Basant-se en l'esmentat informe, la direcció del Teatre Principal plantejarà davant el patronat de la Fundació Teatre Principal la revocació de la resolució d'Arrom per tornar Bonnin a la seva situació contractual anterior com a càrrec de confiança.

Posteriorment, es decretarà el seu acomiadament en les condicions que la normativa vigent preveu en aquests casos.

+ VIST