Segueix-nos F Y T R

El PSM-IV-ExM proposa commemorar el 75 aniversari de l'afusellament d'Emili Darder

La formació sol·licita que l'equip de govern promogui la instal·lació d'una placa commemorativa a la casa natal

| Palma |

El grup del PSM-IV-ExM a l'Ajuntament de Palma ha proposat al consistori la commemoració del 75 aniversari de l'afusellament d'Emili Darder, últim batle republicà de la ciutat.

La coalició nacionalista ha presentat una proposició en la qual sol·licita que l'equip de govern promogui la instal·lació d'una placa commemorativa a la casa del carrer de Can Vatlori on va néixer el polític assassinat.

"L'aprovació d'aquesta proposta suposaria un exercici de justícia amb el llegat d'Emili Darder, que a dia d'avui encara es manté vigent", subratlla el PSM-IV-ExM en un comunicat.

Els nacionalistes que Darder va impulsar l'abastament d'aigua potable, va crear dispensaris de salut municipals, va promoure la instal·lació d'un laboratori d'anàlisis crítiques i va dotar a la ciutat d'un servei de psicologia infantil.

A més, recorda el grup municipal, el batle republicà afusellat el 1937 va ordenar la construcció de col·legis que encara perduren i va fundar l'Associació per la Cultura de Mallorca.

"La coalició ecosocialista de Palma confia que la proposició superi el tràmit institucional per a que la Regidoria de Cultura, junt amb el cronista de la ciutat i la família d'Emilio Darder estableixin quin ha de ser el contingut de la placa commemorativa", conclou la nota de premsa.

 

+ VIST