Segueix-nos F Y T R
Llengua

El Teatre de Petra torna un clam

L’espai escènic va acollir dissabte vespre l’acte de presentació de la iniciativa 'Som Països Catalans'

Un moment de l'actuació de Biel Majoral, amb Maribel Servera i Macià Ferrer. | Ainhoa Galindo.

| Petra |

El Teatre de Petra es convertí dissabte vespre en un clam per la llengua i el territori catalans amb la presentació de la iniciativa Som Països Catalans. El recinte no només es va omplir de gom a gom, sinó que més d'un centenar de persones quedaren sense entrada per presenciar l'acte. A més de llegir-s'hi un manifest fundacional, s'hi pogué gaudir de les actuacions de Biel Majoral, reconeguts glosadors com Macià Ferrer i Maribel Servera, i els integrants de l'espectacle La cançó necessària (Pau Alabajos, Cesk Freixas, Meritxell Gené, Josep Romeu, Jordi Montañez i Andreu Valor).

L'altre manifest de la vetlada fou el que aquests darrers llegiren a favor d'una cultura crítica. La nit començà amb les paraules d'Albert Giner, del Casal Independentista de l'Eixample (Barcelona), qui fou l'encarregat de presentar la iniciativa, amb tres eixos fonamentals: la defensa de la llengua, fomentar iniciatives en clau nacional i la mobilització social. Albaïna, Pla de Mallorca en Marxa i Arran foren les tres entitats mallorquines que participen en el projecte.

Laura Dorado, d'Arran, fou precisament qui llegí el manifest fundacional. "Els Països Catalans són la nostra nació, la nostra terra. Un país divers, plural, amb un gran potencial i que volem lliure en un món de pobles lliures", començava el document.

L'actuació de Biel Majoral fou el colofó perfecte a l'acte, que en tot moment va ser molt emotiu. Majoral finalitzà amb No ens faran callar i altres temes ben coneguts. A més, el cantautor aprofità l'ocasió per homenatjar els mestres, que pateixen una situació prou difícil, davant un públic que acabà dret i aplaudint amb força. No hi hagué gaires representants del món polític al pati de butaques

+ VIST