Segueix-nos F Y T R

L’IEB es fa càrrec del desplaçament de les galeries illenques a Arco

Antoni Vera, Rafel Bosch, Patricia Palmer, Jero Martínez, Pep Pinya, Xavier Fiol i Fede Pinya.

| Palma |

L'Institut d'Estudis Baleàrics aportarà 22.500 euros per al desplaçament de les galeries Xavier Fiol, Pelaires, Maior i Horrach Moyà a Arco. Les representants illenques seran a Madrid del 13 al 17 d'aquest mes. Així ho anunciaren ahir el conseller d'Educació, Cultura i Universitats, Rafel Bosch; el director adjunt de l'IEB, Antoni Vera; Pep i Fede Pinya, de la galeria Pelaires; Jero Martínez, de Maior; Patricia Palmer, d'Horrach Moyà; i Xavier Fiol, en nom de la seva galeria.

Vera destacà que subvencionar els desplaçaments de les galeries "era una mancança" quan l'Institut Ramon Llull s'encarregava de la promoció exterior de la cultura illenca, i assegurà que s'ha fet un esforç afegit perquè hi hagi presència balear a Arco.

Per la seva banda, Pep Pinya considerà que es tracta "d'una ajuda petita", encara que manifestà el desig que sigui "un programa de futur i no una cosa puntual". En resposta al comentari, Rafel Bosch cità el film Casablanca i afirmà que "aquest és el principi d'una gran amistat".

Els galeristes també lamentaren la pujada de l'IVA, qualificada per Pinya com "un arma de destrucció massiva". "Estam en desavantatge absolut respecte de les galeries estrangeres. Hi ha casos d'un mateix artista representat per dues galeries, una d'estatal i una altra d'estrangera, i el desfasament de preus arriba a ser del 17%", apuntà.

Bosch assenyalà sobre aquesta qüestió que no era el moment de centrar el discurs "en temes de fiscalitat" i alabà l'empenta de les galeries balears. "Entenc el problema que genera i tant de bo algun dia canviï la situació", afirmà el conseller.

+ VIST