Segueix-nos F Y T R
Llengua

Un cap de setmana ple d'actes en defensa del català

| Palma |

La xarxa territorial per la llengua, la cultura i el país ha organitzat per aquests dies nombrosos actes en defensa del català: lectures poètiques, premis culturals i recitals d'obres d'Espriu.

Ahir horabaixa prop d'un centenar de persones van participar a Binissalem a l' "Enfilall de lectures: llegim el patrimoni". L'acte, que impregnà el poble d'un esperit festiu i reivindicatiu, consistí en una lectura continuada de texts literaris i poemes. En total, 25 persones van ser les encarregades de recitar les obres, mentre el grup local de música, Leiv Motiv, acompanyà amb els seus instruments. L'activitat va ser organitzada per l'agrupació local de l'OCB i el Fòrum Cívic de Binissalem.

Per altra banda, el Centre Bic d'Inca, acollirà avui a les 19.00 hores el lliurament dels Premis de Maig, que organitza cada any l'OCB del municipi amb la finalitat de guardonar diferents persones o entitats que han fet alguna cosa en defensa de la llengua i la cultura. L'acte comptarà amb les actuacions d'Al-Mayurqa, de Taverners i del Màgic Cloquell.

En l'edició d'enguany els premiats són: el grup de música Taverners (Premi Pau Casesnoves), Antònia Santandreu per la iniciativa "El poeta del mes" (Premi Berenguer d'Anoia), el Màgic Cloquell (Premi Miquel Duran), Miquel Duran i Ordiñana (Premi Pare Miquel Colom) i Guillem Morro Veny (Premi Pere Joan Llabrés). A més, hi ha hagut una menció especial a l'AMPA del CEIP Miquel Duran i Saurina.

Finalment, el local de l'OCB de Manacor acollirà demà a les 20.00 hores una nova edició d'"Els dilluns de l'Obra". En aquesta ocasió, Miquel Mestre Genovard, llegirà i comentarà la poesia de Salvador Espriu, acompanyat de Joana Gual, violoncel·lista. L'acte servirà per honorar la memòria de Salvador Espriu i difondre'n l'obra de l'escriptor amb motiu de l'Any Espriu.

+ VIST