Segueix-nos F Y T R

«La llengua n'és la veu, l'ànima del poble»

Maria del Mar Bonet presenta 'Fira encesa' dijous al Trui Teatre

L'artista mallorquina homenatja al seu nou treball el poeta Bartomeu Rosselló-Pòrcel en el centenari del seu naixement. | Miquel A.Cañellas

| Palma |

Fira encesa és el títol del darrer treball discogràfic de Maria del Mar Bonet, que recull tots els enregistraments dels poemes de Bartomeu Rosselló Pòrcel musicats per la cantant mallorquina (més tres temes nous), i que arriba al mercat coincidint amb el centenari del naixement del poeta palmesà. Bonet el presentarà a Ciutat el proper dijous sobre l'escenari del Trui Teatre (21 hores). El recital també inclourà textos musicats de Blai Bonet, Joan Alcover, Costa i Llobera i Salvador Espriu.

“Bartomeu Rosselló Pòrcel ha marcat un abans i un després a la meva carrera, i ho va fer just en el moment en què havia de decidir el que volia fer”, explica Bonet. “És un poeta impressionant i no l'he deixat de cantar mai. Sempre l'he duit a tots els meus repertoris, malgrat que encara no l'he acabat de musicar”, afegeix.

El centenari del naixement de Rosselló Pòrcel no ha tengut molt de ressò a les institucions polítiques governades per un Partit Popular immers en diversos fronts lingüístics i educatius. “Hi ha una provocació constant i s'està utilitzant una cosa molt íntima, que és la llengua. Punxen un punt molt sensible del país i el maltracten, el manipulen malament perquè saben que tot anava bé”, manifesta la cantant mallorquina. “S'utilitza la gent que parla sense saber per provocar l'enfrontament. La nostra llengua és la veu, l'ànima del poble”, continua.

Per a Maria del Mar Bonet, allò que caldria fer és “deixar les coses en mans dels que saben”. Però això és gairebé impossible perquè “hi ha unes profundes ganes de manipular, separar i fer discutir la gent”. “Estan molt equivocats, però d'una manera malintencionada”, sentència la cantant, qui creu que l'única manera de sortir endavant és “estar units, defensar-mos i dir el que pensam”.

+ VIST