Segueix-nos F Y T R

Tres colles basteixen els seus castells avui a la plaça Major de Palma

Dos pilars de cinc simultanis dels Castellers de Mallorca que serviren per cloure fa uns anys la diada del Diumenge de l'Àngel a Bellver. | Nuria Rincón.

|

Tres colles castelleres alçaran els seus castells aquest diumenge a la plaça Major de Palma a partir de les 12. Els palmesans Castellers de Mallorca celebren la segona Diada de Primavera, després de la de ses Voltes el passat 6 d'abril, una jornada que deixà fins a tres estructures diferents de set pisos cada una.

Aquest pic els castellers locals, que vesteixen de grana, compartiran plaça amb els manacorins Al·lots de Llevant -amb camisa verda-, i amb els Castellers de Caldes de Montbuí per primer pic en els seus devuit anys d'història. Els principatins són una agrupació creada a aquesta localitat del Vallès Oriental més o menys al mateix temps que aquí ho foren les colles mallorquines, fa uns devuit anys. 

Devers un centenar d'animats montbuiencs de totes les edats arribaren al port de Palma ben prest aquest dissabte per a participar en una jornada castellera que s'organitza avui per primer pic, permetent recuperar així aquest espai emblemàtic del centre de Palma per a l'activitat castellera.

Què hi podrem veure
Qui hi assisteixi tendrà l'oportunitat de veure alguna estructura de set alçades en el cas dels Castellers de Mallorca, que per ara estan completant una temporada digna, sense cap caiguda. De fet, els palmesans assoliren el millor castell vist fins el moment a Mallorca ara fa set dies, al castell de Bellver, descarregant exitosament el 3 de 7 amb l'agulla en el marc del Diumenge de l'Àngel. Aquest és un castell compost, caracteritzat per una estructura de tres persones a cada pis, amb set pisos d'alçada, i un pilar de cinc altures a dins.

Per la seva banda, els Al·lots de Llevant faran la seva tercera visita a la capital en poques setmanes, i tractaran de seguir preparant una actuació important per a ells que tendrà lloc el 31 de maig: les Fires i Festes de Manacor, a les quals enguany han convidat la colla Jove Xiquets de Tarragona, una de les punteres del món casteller.

Pel que fa als catalans, que també van de verd com els Al·lots però un poc més foscs, podrien rebaixar un poc el nivell de la trobada, perquè sempre és complicat dur bons castells tan enfora de casa. De moment aquesta temporada just han tengut males experiències amb els castells de set pisos, caient al principi de l'any amb el quatre i havent de desmuntar dos cops el tres fa tot just una setmana. Veurem si per a ells la visita a l'illa representa un canvi de tendència.

+ VIST