Segueix-nos F Y T R
Vaga de fam per l'educació

El guitarrista Víctor Pellegrini ofereix un concert exclusiu a Sastre

A la Casa Llarga (3-V-2014), Víctor Pellegrini ha volgut dedicar un petit concert en solidaritat a Jaume Sastre. | Bartomeu Balutxo (Youtube)

| Valldemossa |

Aquest dimecres, 4 de juny, la Fundació Coll Bardolet de Valldemossa acull un concert del reconegut guitarrista Víctor Pellegrini (Rosario, 1958).

Però abans -concretament el dimarts al matí-, el famós intèrpret volgué visitar el docent Jaume Sastre, en vaga de fam a la Casa Llarga per l'educació, segons explica l'entorn del professor en el bloc on hi narra la seva experiència.

Allà hi trobà també el President de l'OCB i de la Fundació Can Gazà, Jaume Mateu, i dedicà un concert a Sastre, en el seu 27è dia de vaga de fam.

Prestigi
El músic amb arrels illenques -és besnét d'un emigrant de Muro- dedicarà anit una part del concert a Valldemossa al compositor Bartomeu Calatayud (1882-1973), recopilador, difusor i harmonitzador per a guitarra de música popular tradicional de Mallorca.

Pellegrini ha volgut aprofitar la gira europea d'enguany, just després del concurs internacional de Laussanne que porta el seu nom, per fer estada a la terra del seu besavi matern.

Va venir a Mallorca per primera vegada l'any 1980, com a concursant del Festival de Guitarra Andrés Segovia, que finalment s'adjudicà. Aleshores va retrobar els seus orígens familiars i va viure entre Muro i Can Picafort un parell d'anys fins que, el 1982, va guanyar el prestigiós concurs internacional de l'Havanna i s'establí a Cuba i a Mèxic, des d'on ha viatjat arreu del món per tocar, com a solista, amb les més importants orquestres i impartir lliçons magistrals.

Més de 25 anys després del seu descobriment de Mallorca, el febrer de 2008 i ja com a reconegut guitarrista, Pellegrini va tornar a fer un únic concert al Teatre Principal de Palma.

+ VIST