Segueix-nos F Y T R

Arca presenta 31 al·legacions al pla de protecció del Jonquet

L'entitat en defensa del patrimoni ha reclamat que el Pla Especial de Protecció del Jonquet tengui criteris més amplis d'inclusió. | M.À.C.

| Palma |

Arca ha presentat un total de 31 al·legacions al Plà Especial de Protecció del Jonquet i ha considerat que encara “s'han de modificar moltes coses per adaptar-se al BIC”. L'entitat ha reclamat que a l'hora d'ampliar el catàleg “es tinguin criteris més amplis d'inclusió”, com per exemple Les Sitjes o incloure els carrers Bataló i Ancora.

L'entitat ha considerat que “encara hi ha massa parcel·les qualificades com R2 per mantenir l’autenticitat evitant la demolició i substitució de les edificacions”. És per aquest motiu que han considerat que l'entorn s'ajusti a la reducció del nombre de parcel·les considerades R2, per evitar que siguin esbucades i que no entrin en conflicte amb la declaració BIC.

L'entitat en defensa del patrimoni ha reclamat, pel que fa a les normes urbanístiques generals, que s'especifiqui amb claredat l'eliminació dels cossos volats sobre les façanes. També ha demanat la descripció de trets tipològics per a la nova construcció, textures i colors, respecte de les proporcions de les obertures de façana, etc.

En aquest sentit, també ha reclamat la prohibició d’unir parcel·les, conservar les teulades mallorquines amb mesures més concretes i menys voluntaristes, prohibir excavar per fer aparcaments o similars ajuntant els subsòls de les parcel·les i eliminar tots els afegits als molins utilitzats per les discoteques actuals.

Unificació de parcel·les
Pel que fa a les parcel·les de Rentadors i Mar i Terra, les al·legacions d'ARCA no pretenen la disminució de l’aprofitament urbanístic de les parcel·les pel que fa als habitatges, si bé cal ressaltar “l’excessiu nombre d'habitatges previstes a la zona, recordem que el PERI de 1985 tan sols considerava 85 a aquesta zona i ara es pretenen 115”.

L'entitat, en concret, ha reclamat que les alçàries de construcció a les parcel·les de Rentadors i Mar i Terra sigui planta i pis. A més ha exigit evitar l’efecte pantalla i els blocs a les edificacions que res tenen a veure amb Es Jonquet.

L'entitat també ha demanat que la tipologia s’adapti a l’entorn i que s’eviti la repetició mimètica d'habitatges tipus xalets adossats. En aquest sentit, entenen que el nombre d'aparcaments han de ser proporcionals als habitatges nous i que en cap cas es necessita un aparcament de rotació.

Arca, a més, ha plantejat que l’ús del Jonquet ha de ser residencial i els comerços han de ser els necessaris per a aquest ús; eliminant-se la superfície comercial prevista.

Usos residencials
És així que, sobre els usos, l'entitat també ha recordat que El Jonquet té carrers molt estrets i moltes habitacions i dormitoris dels habitatges donen a aquests carrers. “Un trànsit nombrós de persones ja sigui per anar a restaurats, bars o discoteques crearien una greu contaminació acústica”, ha assegurat.

+ VIST