Segueix-nos F Y T R

'El nou Ajuntament de Sineu no ens és hostil. Però des de Díngola ens esforçam per mantenir la veracitat informativa'

|

Miquel Puiggròs és membre de la Junta Directiva de l’OCB Sineu però també forma part de la plantilla que conforma Díngola, la revista que repassa l’actualitat del municipi sineuer. La publicació trimestral ja sobrepassa els 4 anys d’existència i aquest mateix juliol han repartit el seu número 17. Des de dBalears aprofitam per conversar amb un dels principals promotors de la revista i descobrim les interioritats d’un referent periodístic de la Part Forana

Com a membre de l’equip de Díngola, com valores el camí realitzat des del naixement de la revista?

Personalment estic molt content, no em pensava arribar fins aquí. Crec que hem tengut molt d’èxit. Basta veure el nombre de revistes que venem en paper a més de les visites úniques en el digital. Venem unes 400 exemplars en paper (Sineu té al voltant de 4000 habitants) i cada cop augmentam el nombre de subscriptors.

Pel que fa a la web, tenim una mitjana de 400 visites diàries úniques. I ja no en parlem de quan tenim temes com el Much, en Valtonyc, la famosa estàtua de Jaume II i la polèmica amb el Círculo Balear, etc. Quan hi ha temes com aquests se’ns disparen les visites. Per exemple, en el moment més àlgid de la vaga dels docents, vàrem dedicar una espècie de guia per assistir a la manifestació de Palma. Vilaweb ens va enllaçar i això va generar 25.000 visites a la nostra web durant un cap de setmana.

Vull destacar també que Díngola, per molt que diguin entitats com el Partit Popular o el diari El Mundo, que ens acusaven d’estar “multisubvencionats”, no ha rebut mai una subvenció. Ni tan sols de l’Ajuntament de Sineu. Aleshores, hem sobreviscut i crec que això té un cert mèrit.

Fins a quin punt creus important la relació de la revista amb les xarxes socials?

Crec que avui en dia és fonamental estar connectat a aquest nou món. Qualsevol noticia que afegim al portal digital la penjam també al nostre espai de Facebook o Twitter per tal de donar-li més sortida. A més, hem de dir que ens assabentem de moltes coses gràcies a les xarxes socials. Per exemple, fa uns dies va sortir una notícia sobre el PP de Sineu i vàrem saber d’aquest fet gràcies al fet que algú ho va penjar al Facebook. En definitiva, les xarxes socials són fonamentals avui en dia.

Després de les darreres eleccions municipals, el partit de l’esquerra sobiranista de Sineu ha entrat de ple al consistori sineuer i comparteix la batlia amb El Pi. Com afecta aquest nou escenari? Que suposa per Díngola el canvi d’un govern del Partit Popular cap a un nou grup d’esquerres?

Dingola és un mitjà neutre, independent i objectiu. Ara bé, tots els mitjans, i les persones que els condueixen, tenen una línia ideològica, una línia editorial. Aleshores, la nostra línia editorial, com a mitjà editat per l’Obra Cultural Balear, és la llengua, cultura i el país. Però això no vol dir si ara governa un grup de l’esquerra nacionalista no escoltem les queixes dels habitants de Sineu. Nosaltres també oferirem la foto de qualsevol fet que sigui denunciable.

Ara bé, òbviament les relacions actuals són més bones a partir del moment que tenim un govern que se situa “a favor”. Per exemple, en l’anterior legislatura, l’OCB de Sineu va estar vetada durant un temps. Els actes fets per l’Obra no sortien al programa de festes del nostre municipi. Per tant, amb un govern municipal format per l’esquerra sobiranista podem afirmar que tenim un nou consistori que no ens és hostil. Això no vol dir que no ens mantenim neutrals, objectius i amb la veracitat informativa com a principal referent.

+ VIST