Segueix-nos F Y T R

Albert Pla presenta aquest dissabte el seu nou musical a Palma

Albert Pla presenta aquest dissabte el seu nou musical a Palma. | E.P.

| Palma |

‘Guerra’, el nou musical ideat per Albert Pla i dirigit per Pepe Miravete (responsable de l'adaptació teatral de 'Makinavaja') arribarà al Trui Teatre de Palma aquest 31 d'octubre. És una reflexió sobre la guerra i la forma en la qual està explicada que planteja si «les guerres són inevitables, necessàries i fins i tot heroiques».

En ella, s'intercanvien les cançons d'un soldat anomenat Albert Pla i una ciutat, meitat real i meitat d'animació, que dóna vida el cantant, instrumentista i fundador de Kortatu, Fermín Muguruza.

Per la seva banda, el productor musical Raül Fernandez serà el responsable de crear ambients i atmosferes sobre la base del que denominen efectes «multi-merda».

En una entrevista concedida a Europa Press, el propi Pla ha confessa que anomenar així als efectes és per «no defraudar». «Tu tens una idea, i després queda com queda, ho anomenem així perquè la gent no es pensi que s'esfondra el teatre», afirma.

La producció es defineix com un musical provocador i irònic que reflexiona sobre la necessitat de la guerra. Pla explica que el que pretenen amb ella és «provocar una reacció, encara que no se sàpiga quina i fer un espectacle que agradi a la gent».

Sobre l'obra, Pla argumenta que «en els últims anys hi ha hagut 10.580 manifestacions pacífiques i no ha canviat res i, ara, fins i tot les rebequeries estan prohibides, no pots ni enfadar-te. Què queda llavors?... No tinc ni idea».

La gira de 'Guerra' ha passat ja per Barcelona i Girona i el 31 d'octubre recalarà en el Trui Teatre de Palma; el 6 i 7 de novembre estarà a Bilbao (Teatre Campos Eliseos); el 12 de novembre L'Hospitalet (Teatre Joventut); el 28 de novembre a Manresa (Teatre Kursal); l'11 de desembre en Donostia (Teatre Victoria Eugenia) i el 18 i 19 de desembre a Sevilla (Teatre Central).

+ VIST