Segueix-nos F Y T R

El Consell reparteix gairebé 40.000 € en ajuts per a fomentar la llengua catalana a Menorca

|

El Consell Executu d'aquest dilluns ha aprovat la concessió d’ajuts del Consell Insular de Menorca per al foment de l’ús del català en el sector empresarial, associatiu, esportiu de Menorca i de suport a l'edició en llengua catalana per a l'any 2019.

La convocatòria d’enguany preveia 40.000 euros destinats a quatre línies de subvencions, amb l’objectu de promoure la producció de llibres, música i vídeos en català (línia 1), de fomentar la presència de la llengua catalana a l’empresa (línia 2) i en l’esport (línia 3) i de donar suport a actvitats de dinamització lingüístca promogudes per enttats de Menorca (línia 4).

Un total de 38 sol·licituds s’han presentat a la convocatòria d’enguany, 15 a la línia 1; 15 més a la línia 2; 2 a la línia 3, i 6 a la línia 4, i els imports totals que s’han concedit per línia són 12.799,22 euros per a la línia 1; 11.585,49 euros per a la línia 2; 2.000 euros per a la línia 3, i 12.798,96 euros per a la línia 4.

A través de la línia 1 s’han subvencionat llibres, contes, partitures, CD de música o audiovisuals. Mitjançant la línia 2 s’ha subvencionat la retolació de comerços, la creació de pàgines web, l’elaboració de bosses de paper i de material imprès de diversos establiments i empreses de Menorca. Amb la línia 3 s’ha subvencionat la retolació de clubs esportius i l’elaboració de material imprès divers com ara cartells i fulletons d’esdeveniments esportius. Finalment, a través de la línia 4, de nova creació, s’han subvencionat activitats molt diverses de dinamització lingüística promogudes per entitats, com tallers de rap en català, l’adaptació d’un musical a la nostra llengua o activitats de conscienciació lingüística.

El conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Maria Ballester, valora molt positivament aquesta convocatòria d’ajudes, perquè «beneficia sectors molt diversos de la nostra societat». El conseller recorda que l’ús i el foment de la llengua catalana en els diferents àmbits és una qüestió transversal, que es pot fer tant a través d’un restaurant, com a través d’un comerç, d’un esdeveniment esportiu o de les activitats d’una entitat.

+ VIST