Segueix-nos F Y T R

Oques Grasses, Ginestà, Miki Núñez i Rosalía, principals finalistes per votació popular als Premis Enderrock 2020

|

Oques Grasses, amb cinc nominacions, lidera el rànquing de finalistes dels Premis Enderrock 2020 per votació popular, seguit de Ginestà, Miki Núñez i Rosalía amb tres. Aquest és el resultat de la segona volta de votació que ha rebut més de 18.000 vots d’usuaris únics -un deu per cent més que en l'anterior edició-, que s'ha donat a conèixer aquest dijous en la roda de premsa celebrada a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. El director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, ha destacat la presència en un 40% dels nominats femenins i de grups mixtes, un increment important respecte la passada edició.

A partir d'aquest dijous i fins el dia 23 de febrer queda oberta la tercera i darrera ronda de votació popular que decidirà als guanyadors que es donaran a conèixer durant la gala que se celebrarà el proper dijous 5 de març a l’Auditori de Girona. Una gala que, per primera vegada, es retransmetrà en directe pel 33, iCat i les televisions i ràdios de La Xarxa de Comunicació Local gràcies a un acord entre la Xarxa Audiovisual Local i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. L'amissora musical Els 40 i RAC1 faran una programació especial en motiu dels Premis Enderrock.

Les cinc nominacions d’Oques Grasses són en les categories de millor disc de pop-rock per 'Fans del sol', millor cançó de pop-rock i millor videoclip per 'In the Night', millor artista i millor directe. Ginestà, Miki Núñez i Rosalía comparteixen tres nominacions: millor disc de cançó d'autor, millor cançó de cançó d'autor i millor artista revelació per a Ginestà; millor cançó de pop-rock, millor artista revelació i millor directe per a Miki Núñez, i millor artista, millor artista en llengua no catalana i millor videoclip per a Rosalía. Amb dos nominacions apareixen 31 FAM, Cesk Freixas, Manel, Meritxell i Judit Neddermann, Porto Bello i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

En la roda de premsa també s’ha donat a conèixer el Premi Joan Trayter que homenatja al desaparegut enginyer de so i s'atorga al al millor productor i arranjador musical, en aquesta ocasió atorgat al músic David Rosell, responsable del so de Txarango, Buhos i Itaca Band. Entre les darreres produccions destaca 'Junteu-vos' (Halley Records, 2019) d'El Diluvi, 'La lengua de los pájaros' (Halley Records, 2019) d'Itaca Band i 'L'ull de la tempesta' (Música Global, 2019) de Porto Bello.

Per la seva banda, el Premi Xesco Boix al millor disc per a públic familiar ha recaigut en la seva segona edició a 2PrincesesBarbudes pel seu treball 'La bona vida' (CK Music, 2019). El premi s'ha deliberat amb els vots de professionals i periodistes vinculats al Servei Educatiu de L'Auditori, la revista Cavall Fort, el suplement Ara Criatures, el programa iCat Kids i la revista Enderrock.

+ VIST