Segueix-nos F Y T R

L'Orquestra Simfònica reprèn la seva activitat amb un cicle de 59 concerts

|

L'Orquestra Simfònica de les Balears reprèn la seva activitat amb un cicle de 59 concerts, que se celebraran entre finals de maig i setembre de 2020 en totes les illes sota el nom de #SonemPerTu.

Segons ha informat aquest dimarts la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, la Simfònica torna als escenaris amb concerts de petit format de grups de corda, vent i percussió i un repertori variat que va des de la música barroca a estils contemporanis amb obres heterogènies i per a tots els públics.

D'acord amb la Conselleria, «és la primera orquestra d'Espanya que reprèn la seva activitat» i comença amb concerts a l'Església de Sant Miquel (Campanet), el Claustre de Sant Domingo (Pollença) i a la plaça Alexandre Ballester (sa Pobla) el divendres 29, el dissabte 30 i el diumenge 31 de maig, respectivament. Els músics interpretaran obres de W.A. Mozart, A. Vivaldi, J. Brahms, A. Piazzolla i Paquito de Rivera, entre altres.

Mesures de seguretat sanitària

L'aforament, seguint les instruccions sanitàries derivades de la COVID-19, serà de 100 persones a sa Pobla i Pollença, i de 50 a Campanet. Els concerts seran gratuïts a excepció del de sa Pobla que tendrà un cost de 3 euros i la recaptació es destinarà a l'associació 'Pa i Mel'.

Així mateix, les entrades als espais del concert estaran senyalitzades i l'organització proveirà de gel hidroalcohòlic als assistents, mentre que l'ús de màscara i guants serà obligatori. També se seguiran els protocols de distància establerts per senyals en el sòl i la col·locació del públic dependrà de l'aforament permès en cada fase i de la superfície del recinte. D'altra banda, no es permetrà l'accés del públic general en la zona d'escenari i es limitaran les publicacions lliurades en els concerts, com a programes de mà o publicitat en general per a reduir el contacte.

La Conselleria ha recordat que durant el confinament la Simfònica ha continuat connectada amb el seu públic telemàticament, amb vídeos individuals i grupals i conferències amb els seus abonats. 'Sonem per tu' és un projecte que inclou activitats en el mitjà escènic, educatiu i social, així com iniciatives per a arribar a nous públics i tota mena de col·lectius i programacions adaptades per a tots.

+ VIST