Segueix-nos F Y T R

Sebastià Bennasar presenta a Palma l'assaig 'Miquel Montoro. El símbol d'una revolució vital?'

|

L'escriptor, periodista, traductor i agitador cultural mallorquí Sebastià Bennasar presentarà el pròxim 29 de juliol, per primera vegada a les Illes, el seu darrer llibre, l'assaig Miquel Montoro. El símbol d'una revolució vital?. La presentació tendrà lloc a la llibreria Embat Llibres de Palma a les 20 h.

Bennasar també participarà en una signatura de llibres a la Casa del Llibre de Palma el 4 d'agost, a les 19 h.

Sobre el llibre

Miquel Montoro. El símbol d'una revolució vital? és un assaig en el qual, a partir de l'anàlisi de la figura d'aquest youtuber i instagramer mallorquí de catorze anys, Bennasar reflexiona sobre si és possible trobar l'autenticitat en un món globalitzat i què cal fer per garantir «una nova manera de viure més apropada als valors ancestrals de la qual en Montoro n'és defensor i referent».
En Miquel Montoro té més de 160.000 seguidors al seu canal de YouTube i quasi 600.000 a Instagram. És en aquesta darrera xarxa social on penja un vídeo on expressa la seva satisfacció pel fet que la seva mare, na Sandra, ha fet pilotes per dinar. I ho diu amb una frase destinada a fer història: «Hòstia, pilotes, que són de bones, m’encanten». Aquesta mostra espontània d’amor per un plat que s’està cuinant a casa es converteix uns mesos després i sense que ningú sàpiga per què, en viral, i de sobte comença a circular a tota velocitat fent que adolescents de tot l'Estat que mai no havien dit ni una paraula en català la incorporin amb total normalitat al seu repertori de frases fetes (tot i que descontextualitzades).
D’aquí a aparèixer al programa més trencador que es fa en aquests moments a la televisió espanyola, La Resistencia, hi ha només una passa. I després tothom es rendeix a Miquel Montoro, que ja no és el nin de l’”hòstia pilotes” sinó en Miquel Montoro Fons, amb nom i llinatges.
De tot això parla aquest llibre, de les oportunitats i dels perills i del que suposa en Miquel Montoro tant en un sentit com en un altre, «sense oblidar que és un nin de catorze anys que ha de continuar anant a l’institut per molt que el vegem com un símbol de moltes revolucions possibles i que ha de continuar envoltat de la seva gent i gaudint de la seva vida».
«En Miquel Montoro pot ser un símbol que ens expliqui que és possible una nova manera de viure, però entre tots hem de fer el possible perquè ell i tots els nins que algun dia vulguin ser pagesos, puguin viure la seva vida», explica Bennasar.

+ VIST