Segueix-nos F Y T R

[VÍDEO] Un documental i un catàleg repassen la vida del santanyiner Bernat Vidal i Tomàs, personatge essencial de la Cultura del Segle XX

|

Bernat Vidal i Tomàs (Santanyí, 1918 – Palma, 1971), va ser novel·lista, historiador, poeta, investigador històric i dinamitzador cultural. Apotecari de professió, va ser l'autèntic patriarca de la denominada 'Escola de Santanyí', de la qual també en formen part, entre altres, Blai Bonet i Llorenç Vidal. L'any 1962, va ser un dels socis fundadors de l'Obra Cultural Balear.

Bernat Vidal i Tomàs exercí un reconegut mestratge sobre els poetes mallorquins de la primera i de la segona promoció de postguerra. Escriví dos llibres de narrativa, Memòries d'una estàtua (1953) i La vida en rosa (1958), i diverses monografies històriques, entre les quals destaca Consolació, recull de documents i notícies sobre el santuari de Santanyí (1949).

La seva producció poètica, inclosa per Manuel Sanchis i Guarner a l'antologia 'Els poetes insulars de postguerra' (1959), fou recollida en un volum pòstum titulat 'El viatger' (2002). Deixà inacabats els seus projectes d'una història de Santanyí i d'una història política del segle XIX a Mallorca. El 1976 l'Ajuntament de la Vila li va dedicar un carrer i l'any 1982 el va declarar fill il·lustre de Santanyí.

En el marc del centenari del seu naixement, s'han promogut diversos actes i iniciatives per recuperar la figura de Vidal i Tomàs.

L'Ajuntament de Santanyí acaba de publicar el catàleg 'Una vida per a la cultura, Bernat Vidal i Tomàs. Centenari del seu naixement (1918 – 2018)' que serveix per tancar el conjunt d'iniciatives d'homenatge a l'il·lustre santanyiner.

En aquest documental podeu repassar la vida i obra de Bernat Vidal i Tomàs:

+ VIST