Segueix-nos F Y T R

Palma prepara enguany un Sant Jordi amb paradetes al carrer, signatures d'escriptors i més dies de descomptes

Els llibres tornaran a ser protagonistes de la Diada de Sant Jordi. | E.P.

| | Palma |

Palma prepara enguany un Sant Jordi sense música ni activitats al carrer, però amb paradetes de llibres, signatures d'escriptors i una campanya de descompte que durarà més d'un dia.

Així ho ha confirmat el president del Gremi Llibreters de Mallorca, Àlex Volney, qui ha recordat que l'any passat, en ple confinament per la pandèmia de la Covid-19, el sector va celebrar un Sant Jordi virtual.

Enguany hi haurà un terme mitjà seguint el model que es va fer al juliol amb Llibreries a la fresca. D'aquesta manera, els llibreters sortiran en una ruta lineal i escalonada, que actualment estudia l'àrea de Govern Interior.

L'objectiu del Gremi de Llibreters, segons Volney, ha estat «espargir» la ruta amb una separació major entre les parades «en comparació amb el que s'ha viscut fins ara».

Volney ha recordat que Sant Jordi és una festa «que ha anat a més en els últims 30 anys». «La pandèmia va trencar això i ara treballarem amb les eines que tenim», ha avançat.

Entre el programat destaquen les signatures d'escriptors el 23 d'abril, amb un control estricte de distàncies de seguretat, i l'ampliació dels descomptes per Sant Jordi en una campanya setmanal.

En aquest sentit, el Gremi de Llibreters anunciarà aquesta setmana vinent una sèrie de mesures que ajudaran al fet que la festivitat no es concentri en un únic dia i així els clients puguin beneficiar-se de rebaixes que estaran vigents.

Enrere queda la imatge d'un Sant Jordi per Palma amb taules per molts carrers i diferents angles. Enguany, el traçat dels llocs serà lineal i diàfan per a evitar les aglomeracions.

A més dels lliuraments a domicili, que es fan durant tot l'any, els llibreters s'enfronten a aquesta festivitat amb dos objectius: vendre llibres i fer una festa bonica per tal d'aixecar un teixit empresarial, que encara avui navega contra un panorama incert.

+ VIST