Segueix-nos F Y T R

Palma commemora el 90è aniversari de la proclamació de la II República amb un concert de la banda municipal

|

L'Ajuntament de Palma commemorarà el 90è aniversari de la proclamació de la II República amb un concert de la bandamunicipal, Simfovents Palma, aquest dimecres a les 17 h a Ses Voltes.

El regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, i elcoordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, acompanyats derepresentats de la Comissió 90è aniversari de la II República, Lila Thomàs i Miquel Rosselló, han presentat l'activitat que centrarà l'acte. Es tracta d'un concert a Ses Voltes a càrrec de la banda SimfoVents Palma, dirigida per Francisco Valero-Terribas.

«Amb aquest concert de la Banda volem commemorar la II República centrant-nos en els valors democràtics que representà i que són plenament vigents. Recordarem aquell 14 d'abril de 1931 quan Alexandre Jaume, batle interí, la proclamà en una Plaça de Cort plena de gom a gom. Palma, de fet, foula segona ciutat espanyola a proclamar la restauració del nou règim».

El programa del concert és una selecció de peces breus que varen ser molt populars els anys de la II República. Destaca la inspiració francesa, russa itambé la música que arribava dels Estats Units i que era molt del gust de l'època. Tant és així que els compositors treballaven a partir melodies populars i escenes tradicionals. En paraules de Francisco Valero-Terribas, «escoltarem fragments molt coneguts de Katiuska, La del manojo de rosas, Las leandras, Suite mallorca, boleros mallorquins, etc».

Per a acudir al concert s'ha de reservar mitjançant el portal web de palmacultura.com. L'acte és gratuït fins a completar l'aforament permès.

+ VIST