Segueix-nos F Y T R

Escoles d’Andorra, Catalunya Nord i la Franja participen per primera vegada al Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català

|

La sisena edició del Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català de la Plataforma per la Llengua ha tancat el procés de presentació dels jocs amb 55 escoles participants i un total de 100 jocs presentats. Per primera vegada una escola d'Andorra, cinc de la Catalunya Nord i dues de la Franja han participat en el concurs.

Enguany, com a novetat, els alumnes de 5è i 6è encarregats de desenvolupar els jocs per al Concurs Tísner han pogut gravar un vídeo per a explicar el procés de creació del joc i del funcionament que té. Així, l'entitat n'estimula la creativitat i els fa exercitar l'expressió oral en llengua catalana i l'ús d'eines digitals i de gravació.

Enguany, el jurat del concurs està format per Màrius Serra, Oriol Comas, Joaquim Dorca, Salvador Alsius, Laia Mauri i Diego Sola. El pròxim dijous 13 de maig, el jurat valorarà els 100 jocs i les aules guanyadores es faran públiques el pròxim 30 de maig a Sabadell, a la carpa del circ de Ca l'Estruch, en un acte conduït pel Mag Lari i que comptarà amb actuacions musicals de Guillem Solé i Jaume Nin, que són membres del grup musical Buhos, i la cantant Suu.

En aquesta sisena edició, la participació s'ha vist troncada per la pandèmia i no totes les escoles que s'hi havien inscrit en un primer moment han pogut presentar un joc. La Plataforma per la Llengua felicita tot el professorat, l'alumnat i les famílies per «haver continuat amb la tasca de promoció de la llengua tot i les adversitats».

El Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català té l'objectiu que alumnes, mestres i escoles descobreixin la faceta lúdica i creativa de la llengua catalana a partir de la creació del seu propi joc.

+ VIST