Segueix-nos F Y T R

Josefina Salord, guardonada amb el Premi Maria Lluïsa Serra que atorga el Consell de Menorca

|

La filòloga menorquina, que va ser coordinadora científica de l'Institut Menorquí d'Estudis, Josefina Salord ha estat guardonada amb el Premi Maria Lluïsa Serra que atorga el Consell Insular de Menorca per la seva tasca investigadora «que ha obert camins de coneixement dins i fora de l’illa». Un premi a la «feina rigorosa, entusiasta i generosa».

Durant l'acte de lliurament del premi, que es va celebrar al Pla des Monestir, al Museu de Menorca, Ismael Pelegrí va lloar la figura de Josefina Salord en una intervenció emotiva en què destacà la seva feina imprescindible i inqüestionable en tres àmbits: la docència, la investigació i l’Institut Menorquí d’Estudis.

Salord va agrair el reconeixement en una intervenció que repassava els moments més importants d’una vida lligada a l’estudi i en què va destacar els noms de Joaquim Molas, Josep Massot i Muntaner, Josep Miquel Vidal i Àngel Mifsud.

L'acte va ser presentat per la presidenta del Consell Científic de l'IME, Cristina Rita, i durant el qual va tenir lloc la celebració de la taula rodona '35 anys de l’IME: passat, present i futur', en la qual varen intervenir diferents figures relacionades amb l'entitat.

També es varen projectar dos vídeos commemoratius per a celebrar els 35 anys d'història de l'IME. L'acte es va cloure amb la projecció d'actuacions musicals a càrrec del Grup de Recerca Musicològica de Menorca.

+ VIST