Segueix-nos F Y T R

[VÍDEO] Biel Mesquida: «Viviu en català, llegiu en català, escriviu en català, estimau en català, boixau en català!»

|

L'escriptor mallorquí, Biel Mesquida ha reivindicat l'ús del català a l'acte d'entrega del 25 Premi Trajectòria que s'ha atorgat aquest dimecres a la Setmana del Llibre en Català.

En el seu discurs, Mesquida ha defensat el poder de la literatura i l'ús de la llengua «Fora victimisme! Justícia! Fora polítics venuts! Valor! Fora por! Acció! Viviu en català, llegiu en català, escriviu en català, estimau en català, boixau en català!», ha expressat l'escriptor.

Després de cantar una cançó mallorquina de bressol, ha confessat que la literatura l'ha «salvat» i ha sostingut que el moment actual de les lletres catalanes «és particularment atractiu i encara que el repte és gran, més gran serà la victòria».

Mesquida pensa que fa falta «convenciment i autoestima. Deixau els polítics, que no han fet encara aquest pla de xoc. Aquest convenciment i autoestima dels catalans, que ens puja per les cames, el sexe, el cervell i ens dóna forces per actuar, ens puja de totes les ofenses i condemnes, però encara estam aquí i nostre és encara un per sempre».

A l'acte també hi ha hagut connexions amb el seu poble, Santa Maria del Camí.

+ VIST