Segueix-nos F Y T R

El Consell destina 400.000 euros al desenvolupament d'activitats culturals als pobles de Mallorca

|

El Consell ha resolt la concessió d'ajudes per al desenvolupament d'activitats culturals als pobles de Mallorca.

Segons ha informat el Consell aquest dissabte, el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística de la institució insular ha resolt ja la convocatòria de subvencions per al desenvolupament d'activitats d'administració local o d'organismes autònoms que depenen d'aquest.

La quantia total de 400.000 euros ha estat repartida en tres línies de concessió: projectes culturals, fires, mostres, certàmens i festivals d'arts escèniques i edició de llibres, fonogrames i audiovisuals.

Així, gràcies a aquestes subvencions s'han dut a terme o bé es realitzaran projectes com El 'I Festival Líric de Llucmajor' o el 'Clàssics cultivats'. El pressupost total per a aquesta primera línia d'ajudes destinada a Projectes culturals ha estat de més de 250.000 euros que finalment s'han dividit entre 29 ajuntaments.

Quant a la segona línia d'ajudes, per a fires, mostres, certàmens i festivals d'arts escèniques, els 101.800 euros han estat repartits entre 6 esdeveniments culturals d'àmbit local, com per exemple la 'XXVI Fira de Teatre de Manacor' o el 'Cool Days Festival' d'Artà.

Els més de 46.000 euros destinats a la línia 3 d'ajudes, edició de llibres, fonogrames i audiovisuals, han estat repartits entre 25 activitats culturals, on pràcticament totes elles han rebut la dotació màxima de 2.000 euros de subvenció. Així, gràcies a aquestes ajudes s'han pogut editar i publicar títols com 'La Història de Vilafranca' en còmic, l'edició del llibre de 'S'Era Esfondrada de Sencelles' o del llibre d'arts plàstiques i visuals del Casal de Cultura Can Gelabert de Binissalem.

D'altra banda, aquesta setmana el Butlletí Oficial de Balears (BOIB) ha publicat la concessió de 84.511,88 euros en subvencions a favor de les entitats que gestionen espais de creació artística contemporània i sales alternatives d'exhibició.

Els espais que han rebut subvenció el 2021 són: Sala La Fornal, 6A Galeria d'art / Taller 6A, Sa Talaia, Centre Cultural Casa Planas i el Centre d'Investigació Escènica (C.in.E) de Sineu.

+ VIST