Segueix-nos F Y T R

El Govern reclama a Madrid el retorn dels bous de Costitx

|

El Govern ha reclamat al Museu Arqueològic Nacional espanyol, després de la dimissió de la directora general de Belles arts del Ministeri de Cultura, María Dolores Jiménez-Blanco, que retorni a les Illes els bous de Costitx, en considerar que «es tracta d'un símbol d'identitat» de l'arxipèlag.

Així ho han explicat en declaracions a Europa Press fonts de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, que han insistit que és una petició que ja es va fer a principis de legislatura. «Els béns culturals han de ser a les Comunitats Autònomes», han subratllat.

Amb tot, el Govern ha evitat entrar en valoracions sobre la dimissió de Jiménez-Blanco, en considerar que és un organisme que té a veure amb el Ministeri de Cultura.

Dimissió Jiménez-Blanco

La directora general de Belles arts va presentar la seva dimissió aquest dimarts, tal com van confirmar fonts del Ministeri de Cultura i Esport a Europa Press.

Aquestes fonts van explicar que els motius de la decisió de Jiménez-Blanco só a causa del seu desig de tornar a la universitat, tal com va avançar 'El Diario', que apunta també a discrepàncies sobre el trasllat d'algunes peces, com la Dama d'Elx o, en el cas de les Balears, els bous de Costitx.

+ VIST