Segueix-nos F Y T R

Membres de la comunitat xinesa a Mallorca visiten Lluc i canten amb els Blavets

|

Una dotzena de membres de l’ACHINIB (en català, Associació Xinesa de les Illes Balears) han duit a terme aquest dijous una visita al Santuari de Lluc. Aquesta visita forma part d’una activitat emmarcada en el projecte de dinamització lingüística impulsat per la Direcció General de Política Lingüística, mitjançant la qual s’acosta la llengua catalana a la comunitat xinesa per tal de facilitar l’arrelament i el diàleg intercultural.

Durant la visita, els alumnes varen poder visitar les instal·lacions de Lluc i en varen poder conèixer la història. També varen poder interpretar diverses cançons conjuntament amb l'Escolania dels Blavets.

Des de final d’octubre, durant dos mesos i dues vegades per setmana, la DGPL imparteix un taller d’introducció a la llengua catalana a la seu de l’ACHINIB, situada al barri palmesà de Pere Garau. L’activitat té una bona acollida entre la comunitat xinesa i també en el si de la barriada. Arran d’aquest taller i de la relació establerta amb l’associació, ha sorgit interès per conèixer més la societat d’acollida.

Xialin Liu, directora d’ACHINIB, ha mostrat la seva satisfacció per aquesta nova activitat i ha destacat l'interès dels participants en conèixer les cançons dels Blavets.

+ VIST