Segueix-nos F Y T R

[VÍDEO] La impressionant improvisació de Xurí que deixà bocabadats els assistents a la Nit de Santa Llúcia

|

Aquest passat dimarts es va fer al Teatre Nacional de Catalunya la gala de la 71a Festa Òmnium de les Lletres Catalanes, que va ser un clam a favor de la llengua. En el marc de la gala es varen lliurar diversos premis i es va fer l’espectacle, creat expressament per a l’ocasió, dirigit per Martí Torras Mayneris,

Sens dubte, un dels moments més impressionants de l'acte va ser l'actuació del glosador mallorquí, Mateu Xurí. A banda de les seves gloses sempre ocurrents i punyents, Xurí va deixar bocabadat el públic assistent amb una exhibició de rapidesa mental i va anar improvisant damunt cada títol d'una de les obres finalistes del premi Sant Jordi de novel·la i que anava apareixent a la pantalla que tenia darrere. L'actuació del glosador va despertar una gran ovació.

La gala va ser un viatge al llarg de la vida a través de la llengua i les lletres catalanes, com la literatura ens fa créixer i ens omple de vida. Per a mostrar aquesta evolució, l’espectacle va comptat amb cinc presentadores que representen la mateixa persona al llarg de diferents etapes vitals. Entre els participants en l’acte varen destacar també l’actor i director Jordi Oriol, l’il·lustrador Oriol Malet, les actuacions musicals en directe d’El Diluvi i Marc Parrot.

+ VIST