Segueix-nos F Y T R

Presentació de la biografia de ‘Llorenç Bisbal. El líder el socialisme històric mallorquí’

|

Dimecres, 23 de març, Antoni Vidal presentarà el llibre ‘Llorenç Bisbal. El líder el socialisme històric mallorquí’ (Illa Edicions, 2022), una biografia del primer batle socialista de Palma. L’acte començarà a les 19.30 h, a Can Alcover (Palma), i comptarà amb la participació del regidor d’Educació de l’Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió.

A través d’aquesta biografia, el lector pot conèixer la història del socialisme mallorquí, la seva organització, les pugnes internes o el quefer amb la Casa del Poble (cedida pel banquer i contrabandista Joan March); així com descobrir el paper del socialisme en les eleccions, el rol dels seus primers regidors i el gran protagonisme del socialisme mallorquí durant el període la Segona República. A més a més, el llibre està acompanyat de fotografies que ajuden a entendre la magnitud del personatge i del socialisme a Palma i Mallorca, en general.

Llorenç Bisbal va impulsar l’organització dels obrers a través de l’Agrupació Socialista de Palma i del sindicat socialista de la UGT, el qual va fundar el 1924. Va ser elegit batle un cop proclamada la Segona República, el 14 d’abril de 1931, i va morir el 1935, esdevenint ben aviat un símbol del socialisme i la democràcia a Mallorca.

+ VIST