Segueix-nos F Y T R

Art Jove 2022 vol professionalitzar la creació artística i donar visibilitat a l'obra dels joves

|

Aquest dijous, 31 de març, s’ha presentat la nova convocatòria del programa cultural Art Jove, organitzat per l’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE). L’eslògan d’enguany és Capgira la teva creativitat i el termini per a la inscripció és fins al 30 d’abril.

«Sempre hem defensat que en la creativiat no només hi ha talent sinó també pensament i en aquests moments històrics és necessari capgirar el pensament i la creativitat; els artistes també ens han d'ajudar a repensar el món», ha declarat la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago. L’edició d’enguany proposa vuit certàmens: Curtmetratges (9.000 €), Dansa Contemporània (8.000 €), Música per a Joves Intèrprets en la modalitat de Grups de Cambra (8.000 €), Arts Visuals (5.000 €), Còmic (5.000 €), Disseny de Producte (6.000 €), Disseny de Moda (5.000 €) i Relat Breu (4.000 €).

Les principals novetats de la convocatòria d’enguany són que, al certamen de Dansa Contemporània, s’ofereix una residència artística a les companyies finalistes a l’Espai Eima Creació, al certamen d’Arts Visuals, es recupera la modalitat d’art urbà i s’ofereix una residència artística per als finalistes, i al certamen de Disseny de Moda, la persona guanyadora rebrà 2.000 euros per desenvolupar una col·lecció i presentar-la al Mallorca Design Day 2023.

A més, es preten consolidar la participació dels guanyadors i finalistes d’Art Jove a festivals i mostres com ara Fira B!, Inclàssic, Inund’art i Palma amb la Dansa; i a les iniciatives Art PerTot i Salvador Iborra, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de la Joventut i la Maison de la Catalanité de Perpignan. També, es vol aprofundir en la formació i la professionalització dels participants i donar visibilitat a l’obra dels joves creadors participants a través del programa Girart Jove a diferents espais de les Balears o de la resta de l’Estat espanyol.

+ VIST