Segueix-nos F Y T R

Comença la 40a Fira del Llibre de Palma

| |

El pregó de l'escriptora Laura Gost ha inaugurat aquest divendres la 40a edició de la Fira del Llibre de Palma, que durarà fins el 5 de juny, en horari de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores.

Pera Gost, haver estat proposada per a la lectura del pregó de la 40a edició de la Fira del Llibre de Palma ha estat «un privilegi, més encara en el seu 40è aniversari, en ser una data memorable».

A més, ha continuat dient, «el pregó sempre és un símbol, així que haver estat proposada per a la seva lectura ajuda a poder creure's una mica que, realment, s'està una mica més a prop de poder considerar-se escriptor sense sentir-se un frau quan es diu en veu alta».

En el seu discurs, Gost ha al·ludit al 40è aniversari de la Fira del Llibre de Palma i ha donat molt de protagonisme al llibre, a través d'una faula on ha fet un recorregut per les diferents vides, anhels i desafiaments que pot tenir un llibre, entès com a metàfora de moltes altres coses, també de les persones que els llegeixen.

D'aquesta manera, l'escriptora mallorquina, nascuda a sa Pobla l'any 1993, autora de La cosina gran i d'El món és torna senzill, ha posat en valor el «refugi» que han estat els llibres durant la pandèmia o el «consol» que han suposat per als refugiats de la guerra a Europa, deixant clar que «la tinta i el paper poden desaparèixer, mentre les paraules són per a sempre».

En finalitzar el pregó, Gost, que entre altres guardons compta amb un premi Goya pel curtmetratge 'Woody & Woody', ha signat exemplars de les seves dues novel·les. La darrera publicada per l'escriptora, El món es torna senzill, que ha estat editada per Empúries, ja va per la tercera edició.

+ VIST