Segueix-nos F Y T R

Premien la tasca de dues biblioteques municipals de Mallorca en la XXII edició dels Premis María Moliner

| |

Dos projectes d'animació a la lectura presentats per les biblioteques municipals de Sineu i Binissalem han resultat guardonats pel Ministeri de Cultura i Esport, en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), a la XXII edició dels Premis María Moliner. L'import total amb què han estat guardonades les biblioteques mallorquines és de 5.555 euros.

Segons ha informat el Ministeri, aquests guardons premien amb 2.777 euros cadascuna de les 370 propostes de biblioteques de municipis de menys de 50.000 habitants de tot l'Estat espanyol seleccionades.

D'aquests, se'n destaquen els 10 millors, la dotació dels quals augmenta a 10.000 euros. El programa, finançat pel Ministeri de Cultura i Esport, té una inversió total d'1,1 milions d'euros.

Els premis reconeixen els millors projectes d'animació a la lectura adreçats a tots els veïns, especialment col·lectius amb dificultats per a l'accés a la lectura, en qualsevol de les llengües oficials de la comunitat autònoma i realitzats per biblioteques públiques de municipis amb menys de 50.000 habitants.

Les 370 biblioteques dels municipis seleccionats, de 547 projectes presentats, destinaran la quantia dels premis principalment la compra de llibres i/o publicacions periòdiques per part de les biblioteques públiques.

El programa presenta una gran importància estratègica a l'accés al llibre i la lectura, ja que aproximadament la meitat de la població de l'Estat resideix en municipis de menys de 50.000 habitants.

+ VIST