Segueix-nos F Y T R

Arranca la Fira B! amb el concert de Marco Mezquida Trío en el Teatre Xesc Forteza

|

La setena edició del Mercat Professional de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears, Fira B!, arrenca aquest dimarts, a les 22.00 hores en el Teatre Xesc Forteza amb el concert de Marco Mezquida Trío, que treballa en l'aplicació de criteris de sostenibilitat en les seves produccions.

La Fira B! es celebrarà fins al diumenge 2 d'octubre i té com a eix vertebrador la sostenibilitat en relació amb la cultura. En total hi ha programats 81 esdeveniments, comptant concerts i espectacles d'arts escèniques, oberts a tota la ciutadania.

Enguany, per primera vegada, les categories de música i arts escèniques tenen lloc en dies i espai diferenciats.

Música

Els dies 27, 28 i 29 de setembre hi haurà els concerts musicals. Hi ha programats 55 concerts en 3 escenaris a poca distància l’un de l’altre: Ses Voltes, el Museu de Mallorca i el Teatre Municipal Xesc Forteza.

Entre els concerts programats destaquen: Pèl de Gall (Menorca), el dimecres 28 de setembre, a les 20.15 h, a Ses Voltes; Joana Gomila & Laia Vallés, dimarts, 27 de setembre, a les 21.00 h, a Ses Voltes; Maria Hein, dijous, 29 de setembre, a les 22.30 h, a Ses Voltes; Morning Drivers (Eivissa), dimecres, 28 de setembre, a les 21.00 h, a Ses Voltes, i Miquel Serra, dimecres, 28 de setembre, a les 21.45 h, a Ses Voltes, entre d’altres.

De fora de les Balears participen a Fira B! Antoine Boyer & Yeore Kim (França i Corea), dijous, 29 de setembre, a les 23.15 h, al Teatre Xesc Forteza; Declan O'Donovan (Canadà), dijous, 29 de setembre, a les 23.00 h, al Museu de Mallorca; Daniel Levi (Estònia), dijous, 29 de setembre, a les 23.30 h, a Ses Voltes, i Meskerem Mees (Bèlgica), dimecres, 28 de setembre, a les 19.00 h, al Museu de Mallorca.

Arts escèniques

Entre els dies 29 i 30 de setembre i 1 i 2 d’octubre hi ha programats 26 espectacles d’arts escèniques.

Els espectacles d’arts escèniques de companyies de les Illes s’agrupen en dos itineraris:

A l’itinerari visual de dansa, circ, moviment i nous llenguatges, destaquen els espectacles: Joy Speed, de Lluki Porta; Àvol, de Circ Bover; Les petites coses, de La Mecànica, i La contínua, de Mariantònia Oliver.

A l’itinerari de text: Tanatologia, de Xavier Uriz, X Premi Llorenç Moyà de Teatre de Binissalem; Souvenir, de Miquel Mas i Joan Fullana; Petites tragèdies, d’Iguana Teatre, i Jutipiris, de Produccions de Ferro

+ VIST