Segueix-nos F Y T R

El Consell presenta el llibre 'Trencar el Silenci', escrit per dones que han patit violència masclista

|

El Consell de Mallorca ha presentat el llibre 'Trencar el Silenci', escrit per dones que han patit violència masclista que formen part del col·lectiu Venus sense Cànon que s'ha dut a terme amb el suport de la institució insular. El llibre és un recull de cartes escrites per dones que pertanyen a aquest col·lectiu i que han afrontat violències masclistes. Les cartes van dirigides tant a familiars com a professionals de diferents àmbits i també als maltracatadors.

La directora insular Rosa Cursach ha explicat aquest dimecres a Flassaders, on s'ha presentat el llibre, que la idea de dur-lo a terme va sorgir a un taller d’escriptura de la direcció insular d’igualtat i diversitat i ha destacat l’objectiu de Venus sense Cànon que vol anar més enllà de la violència patida i potenciar el poder transformador de les dones possibilitant un espai de creació de xarxes de sororitat, sensibilització i expressió artística.

Cursach ha comentat que el llibre supera la dicotomia de «si cal que les dones que han afrontat violències masclistes trenquin el silenci, o si el que realment cal és no fer el sord i aprendre a mirar i escoltar». «Pot ser calen les dues coses, pot ser les Venus sense Cànon han d’expressar amb els seves paraules: agraïments, demandes, queixes, observacions, propostes que ens ajudaran a saber escoltar i mirar millor», ha dit.

Membres de Venus sense Cànon han explicat la seva experiència en l'escriptura del llibre a la presentació del qual han participat un centenar de persones. El col·lectiu, que ara està format per unes 80 dones, va néixer l’any 2017 a partir d’un taller artístic amb l’artista Laura Marta, que la fundació Ires va posar a l’abast d’un grapat de dones que havien format part del programa d’assistència psicològica per a dones víctimes de violències masclistes.

+ VIST