Segueix-nos F Y T R

Joves de Mallorca per la Llengua llancen el seu Concurs literari Sant Jordi 2023

|

La Comissió Permanent de Joves de Mallorca per la Llengua ha aprovat les bases del concurs literari de Sant Jordi de 2023, que té per objectiu «estimular i reconèixer la creació literària i artística del jovent en llengua catalana en ocasió de la diada del llibre».

Modalitats

El concurs literari es convoca en tres diferents categories.

- Premi Maria Antònia Oliver, de narrativa breu, que s’atorgarà al millor relat breu, de temàtica lliure i amb una extensió màxima de dues pàgines.

- Premi Antònia Vicens, de poesia, al millor poema o conjunt de poemes, de temàtica lliure i amb una extensió màxima de 30 versos.

- Premi Carme Riera, d’assaig, al millor text d’una extensió màxima de 5 pàgines sobre el tema: L’impacte del turisme a Mallorca en la llengua catalana.

Destinataris

El certamen és obert a qualsevol jove d’entre 15 i 30 anys.

Bases generals

- Totes les obres han de ser presentades en català.

- Les obres han de ser inèdites i no poden haver estat premiades per cap altre concurs. No seran vàlids els treballs prèviament publicats, llegits en públic o plagiats d’altres autors. Tampoc seran vàlids els treballs que tinguin compromesos els drets d’edició.

- Cada autor podrà concursar amb un màxim de tres obres, una per cada modalitat.

- Els textos s’han de presentar escrits amb ordinador, a interlineat 1,5 i el tipus de lletra Arial o Times New Roman, de cos 12.

- Per cada obra que es presenta a concurs, s’ha d’enviar un correu electrònic amb dos documents en format PDF. El primer document ha de tenir com a títol el pseudònim de l’autor, i contenir el text íntegre amb el seu títol i firmat novament amb el pseudònim. Al segon document hi constaran el títol de l’obra, el pseudònim i les dades personals de contacte (nom i llinatges, edat, telèfon i correu electrònic).

- Qualsevol qüestió que sorgeixi no prevista en aquestes bases serà resolta per l’organització.

- L'organització s’eximeix de responsabilitat per pèrdua o danys a les obres presentades mentre en sigui dipositària.

- La participació en el concurs implica la cessió de la utilització de les obres a Joves de Mallorca per la Llengua, que en podrà fer l’ús que consideri adient.

Lliurament i termini

Les obres s’han d’enviar a l’adreça concursliterarijovesllengua@gmail.com per correu electrònic. El termini de presentació de les obres és de dia 8 de desembre de 2022 fins dia 2 d’abril de 2023, ambdós inclosos.

Premi

El premi per cadascuna de les modalitats serà una entrada doble d’abonament complet a l’Acampallengua i un petit obsequi, el contingut del qual s’anunciarà per les xarxes socials posteriorment. En cas que el premiat ja tengués entrada i la volgués retornar, caldrà que es posi en contacte amb l’organització.

Veredicte i lliurament de premis

El veredicte del jurat, que estarà conformat per escriptors i escriptores joves en llengua catalana de reconegut prestigi, es farà públic a les nostres xarxes socials dia 23 d’abril de 2022. L'acte de lliurament de premis se celebrarà diumenge dia 7 de maig, a l’Acampallengua.

+ VIST