Segueix-nos F Y T R

'Filet d'Or' i 'Catalineta', els possibles noms de dos cossos celestes

|

Aquest dijous dia 12 a les 12:30 la Fundació Sa Nostra acollirà un acte de suport al projecte Es Nostro Cel per demanar a la Unió Astronòmica Internacional que dos cosos celestes rebin el nom de Filet d’Or i Catalineta, protagonistes de la rondalla tradicional. L'acte consistirà en la presentació de projecte a càrrec del doctor Sebastià Barceló, exalumne de Física de la UIB i investigador postdoctoral a la Universitat de Granada.

Els alumnes del centre Bisbe Verger de Santanyí foren els responsables d'escollir el passat novembre els noms, d'entre els set proposats, per als dos exoplanetes. El propi impulsor del projecte, que pretén incloure la cultura de les Illes Balears en els noms oficials de la volta celeste, i altres investigadors de la UIB ratificaren la decisió i acordaren presentar-la a la convocatòria NameExoWorlds 2022. A més, la proposta compta amb l'aval l’Institut d’Aplicacions Computacionals de Codi Comunitari (IAC3) i amb l’adhesió de la Universitat de les Illes Balears.

La Institució Alcover, que vetlla per la preservació del patrimoni cultural mallorquí i del llegat d'Antoni Maria Alover, s'ha adherit també a la proposta i demana el suport perquè el projecte resulti exitós. Qui vulgui, pot manifestar el seu suport individual, a més d'assistint a l'acte de presentació, mitjançant aquest formulari.

+ VIST