Segueix-nos F Y T R

Uns energúmens interrompen l'espectacle 'Riures en valencià' amb crits de «En castellano, que estamos en España»

|

Aquest divendres vespre es feia, a la plaça Violant d'Hongria de la localitat de Moncofa (Plana Baixa), l'espectacle d'humor 'Riures en valencià', programat per l'Ajuntament en el marc de les festes de Sant Roc que es celebren al poble.

Segons han denunciat en les seves xarxes socials els monologuistes que varen prendre part en l'espectacle, Maria Zamora, Saray Cerro i Diego Varea, varen ser interromputs en diverses ocasions per un grup d'espectadors amb crits de «En castellano, que estamos en España».

En les xarxes s'ha denunciat l'incident, protagonitzat segons alguns assistents per persones procedents de Madrid. Tots tres humoristes van continuar amb el seu monòleg en valencià.

Saray Cerro, reportera del programa de ràdio d'À Punt Podríem fer-ho millor, ha agraït públicament «les paraules i el suport» que ha rebut arran d'aquest atac.

Un altre dels afectats, Diego Varea, també col·labora en el mateix espai. Maria Juan, presentadora d'aquest espai i creadora del segell de comèdia Riures en valencià, ha posat l'accent en el fet que les tres persones afectades són castellanoparlants que «trien treballar també en valencià».

Plataforma per la Llengua

Manuel Carceller, delegat de la Plataforma per la Llengua País Valencià, ha donat suport als humoristes afectats i ha expressat la indignació que unes persones vingudes d'altres llocs de l'Estat espanyol es puguin permetre «el luxe» d'interferir en les activitats culturals i artístiques del territori on estan estiuejant.

Carceller censura la intenció «coercitiva» de l'escridassada i qualifica l'incident de problema de «mala educació», ja que es tractava d'un espectacle gratuït i se'n podien haver anat, però varen decidir «intentar alterar la normal convivència» de la ciutadania de Moncofa.

+ VIST