Segueix-nos F Y T R

Comença 'TastaEsporles!', un concurs gastronòmic per al foment del producte local del municipi

|

Del 16 al 30 de setembre tendrà lloc a aquest municipi de la Serra de Tramuntana el concurs 'TastaEsporles!'. Sis restaurants i agroturismes del poble s’han afegit a la convocatòria, per a la qual prepararan plats especials, elaborats per a l’ocasió amb, com a mínim, un ingredient produït a Esporles.

L'organització convida residents i visitants a consumir als establiments participants els plats recomanats i els poden votar a través d’un formulari en línia i compartir les imatges dels plats a les xarxes socials, amb l'etiqueta #TastaEsporles.

L’establiment guanyador rebrà un premi de 500 euros per a fer accions de millora al local. Entre els clients participants que hagin votat, se sortejarà un sopar per a dues persones i un lot de productes locals. El 2 d’octubre tendrà lloc la cloenda de 'TastaEsporles!' i l’entrega de premis.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és «fomentar el consum i coneixement del producte local al poble creant un teixit d’economia circular que inclogui els productors del sector primari, els restauradors i els hotelers del poble. La idea és fer de la gastronomia una porta per a donar visibilitat i fomentar el gust del producte de proximitat».

D’una banda es pretén fomentar que la població d’Esporles conegui els productors locals i distribuïdors del sector primari per a facilitar una venda directa i un consum de proximitat. D’altra banda, es vol apropar la població local als establiments turístics, moltes vegades destinats al turisme internacional i desconeguts pels visitants locals, i d’aquesta manera poder revertir circularment a l’economia del poble. La intenció és que aquest projecte pugui ser un model replicable a altres pobles de la Serra i de Mallorca.

Els establiments participants són l’agroturisme Can Torna de Son Quint, el restaurant Quay (Hotel Agroturisme Loftotel Canet), el Cafè Nou, el Restaurant Pizzeria Sa Bodega d'en Rino, Es Brollador i l’hamburgueseria Es Cantó.

Les finques i pagesos que proveiran el producte local per a l’elaboració dels plats són la finca Es Verger, el Predio Son Quint i en Miquel Tena de Son Cabaspre.

+ VIST