Segueix-nos F Y T R

Canal 33 homenatja Montserrat Roig en el 25è aniversari de la seva mort

|

Del 7 a l'11 de novembre, el Canal 33 homenatja Montserrat Roig en el 25 aniversari de la seva mort. Cada dia, a partir de les 23.15, l'espai '33 i...' recupera la producció dramàtica 'Des del balcó', basada en les obres de l'escriptora. A més, es podran veure diferents entrevistes i programes dedicats a l'autora com 'Identitats', 'Noms' i 'Retalls'.

El món literari i cultural català va quedar commocionat aquell 10 de novembre d'ara fa 25 anys. La notícia s'esperava, la malaltia, el càncer, s'havia acarnissat en una dona jove, carregada de talent, apreciada i estimada, Montserrat Roig. La Roig, com així l'anomenaven, desapareixia en plenitud creativa. La guanyadora dels premis Víctor Català i Sant Jordi deixava, però, un llegat impressionant amb obres com 'L'hora violeta', 'Digues que m'estimes, encara que sigui mentida', 'Molta roba i poc sabó', 'L'òpera quotidiana', 'Els catalans als camps nazis' i una prolífica producció periodística en forma d'articles i entrevistes.

Aquesta setmana, coincidint amb aquest aniversari, el Canal 33 recorda la figura de la creadora literària i també la personalitat de la dona compromesa amb causes feministes i progressistes. A partir de les 23:15, cada dia, de dilluns a divendres, la franja cultural del 33 emetrà un capítol de la producció 'Des del balcó', basada en els textos i obres de Montserrat Roig. Aquest homenatge, es complementa amb documents d'un gran valor periodístic i testimonial com els programes 'Identitats', on Josep Maria Espinàs entrevista l'escriptora, o d'altres com 'Retalls' un perfil biogràfic del personatge- i 'Noms. Montserrat Roig, retrats d'una mirada', amb el testimoni dels qui la varen conèixer.

La setmana dedicada a Montserrat Roig té aquesta programació:

-Dilluns: l'emissió dels dos primers capítols de la producció 'Des del balcó'.

-Dimarts: tercer capítol de 'Des del balcó' i 'Identitats', amb Josep Maria Espinàs entrevistant l'autora.

-Dimecres: quart capítol 'Des del balcó' i 'Noms. Montserrat Roig, retrat d'una mirada'.

-Dijous: cinquè capítol 'Des del balcó' i el perfil biogràfic 'Retalls'.

-Divendres: els dos darrers capítols de 'Des del balcó'.

+ VIST