Segueix-nos F Y T R

Presenten 'Katalonski', un programa que mostra el batec del català arreu del món

|

El director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, la directora general de Política Lingüística del Departament de Cultura, Ester Franquesa i el director de TV3, Vicent Sanchis, han participat en la roda de premsa de presentació del programa 'Katalonski' a la seu de l’Institut Ramon Llull.

El programa s’estrenarà el 22 de març a TV3 i, al llarg de 13 capítols, donarà a conèixer persones que viuen a diferents països que han decidit aprendre català. 

Es tracta d'una producció de TV3, en coproducció amb Broadcaster Audiovisual Services i La Lupa Produccions, amb el suport i la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, l’Institut Ramon Llull i el Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència.

Durant 13 capítols, el músic islandès Halldor Mar, viatjarà per tot el món per donar a conèixer persones que viuen a diferents països i que han decidit aprendre català. Al món, hi ha a l’entorn de 12.000 persones que no són catalanes però parlen català. Moltes no han trepitjat mai cap territori de parla catalana però coneixen a fons la nostra cultura. Aprendre català els ha canviat la vida. I ho han fet per raons molt diverses: des de l’amor i la passió a la curiositat, l’interès científic, les inquietuds personals, les ganes de conèixer, les casualitats i els efectes papallona... A aquestes persones, el programa les ha anomenat “katalonskis”. Halldor Mar s’encarregarà de descobrir-les viatjant als seus països i compartint el seu dia a dia, les seves aficions i moments especials.

+ VIST