Segueix-nos F Y T R

Salvador Illa no va voler fer-se la prova de la Covid-19 abans de participar al debat electoral de TV3

| |

El fins ara ministre de Sanitat espanyol i actual candidat del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya d'aquest 14 de febrer, Salvador Illa, no es va voler fer la prova per a detectar la Covid-19 abans de participar al debat electoral de TV3.

Va ser l'únic candidat que no es va fer la prova abans d'entrar al plató on es feia el debat electoral de TV3, un fet que ha aixecat debat a les xarxes i crítiques de gairebé tots els partits. TV3 va oferir fer-se el test a tots els candidats, de forma voluntària, per a garantir-ne la seguretat.

Illa s'ha justificat aquest dimecres dient que va rebutjar fer-se la prova perquè «segueix estrictament els protocols» i en aquest cas no ho recomanaven, i «no es fan a caprici».

«Si s'han de fer es fan, i quan me n'he hagut de fer perquè he estat contacte estret d'una persona que ha donat positiu o perquè he estat en un situació que els protocols ho demanaven ho he fet, però si no, no. Jo defens seguir estrictament els protocols sanitaris i no recomanen, en aquestes condicions, fer-se una prova de PCR ni d'antígens, i per això no ho vaig fer», ha explicat Illa.

La majoria dels altres participants en el debat han criticat la decisió d’Illa de no fer-se la prova i s'ha qüestionat que tengui alguna cosa a amagar.

+ VIST