Segueix-nos F Y T R

El Barça guanya per la mínima a l'Insular

El quadre de Serra Ferrer va ser millor, i un gol de Rivaldo decidí el partit contra els canaris

| Las Palmas |

LAS PALMAS 0
BARCELONA 1

LAS PALMAS: Nacho González; Baiano, Àlvaro, Schurrer, Paqui, Jarni; Jorge, Vinni Samways, Edu Alonso; Guayre i Oulare.
Orlando va substituir Baiano, al minut 66; Gudjonsson, a Jorge; i López, a Guayre.
BARCELONA: Arnau; Puyol, Abelardo, Petit; Xavi, Simao, Gerard, Sergi; Rivaldo, Luis Enrique i Dani.
Cocu substituí Luis Enrique. De Boer per Abelardo. Alfonso per Rivaldo.
ÀRBITRE: Iturralde González. Amonestà Schurrer, Àlvaro, Luis Enrique, Orlando, Gerard. Expulsà el segon entrenador de Las Palmas, Quinteros, per protestar, al minut 46.
GOLS:
0-1: minut 46, Rivaldo.
INCIDÈNCIES: Partit disputat a l'Estadi Insular de Las Palmas, que es va omplir per primera vegada en la temporada, amb 20.000 espectadors.

El Barça no fallà en la seva visita a Las Palmas i s'endugué la victòria, sent l'únic equip «gran» que ahir no va fallar. El Barcelona afrontava el partit amb la necessitat imperiosa de guanyar, ja que la derrota contra el Mallorca i l'empat al Camp Nou contra el Numància feia que els tres punts haguessin de tornar cap a Barcelona perquè la crisi no tornàs a les files blaugranes.

A més, les derrotes del Reial Madrid i del Depor feien que l'oportunitat fos idònia per donar un cop d'efecte, petit, això sí. El Barça ja sabia que dos modests havien tombat, escassos minuts abans, dos poderosos com ells i, teòricament, n'havia d'haver pres nota. El primer ensurt del partit, però, no el va donar el Barcelona, sinó el quadre canari, amb un remat de cap d'Edu Alonso que se'n va anar fregant el travesser d'Arnau.

A aquesta oportunitat n'hi seguiren un parell més de l'equip de Sergio Kresic, i això demostrava que Las Palmas no tenia gens de por del totpoderós Barça. El conjunt català es va trobar, a més, amb una Unión ben organitzada, i que no permetia forats. El Barça intentava obrir el joc a les bandes, però no obtenia els seus fruits, tot i que Rivaldo tingué una bona oportunitat. Sergi i Simao es mostraven molt actius per les seves zones, i tots, poc a poc, foren agafant el domini de la pilota i controlant el joc de Las Palmas, que s'esvaí després d'un inici prometedor.

Ara bé, les contres del conjunt de Las Palmas, amb el rapidíssim i jove davanter canari Guayre, eren molt perilloses, i qualsevol podia inaugurar el marcador. Només de sortir del vestidor, el Barcelona va trobar recompensa al seu domini de pilota. Una passada de Xavi deixà Rivaldo sol, davant les protestes dels canaris, que creien que el brasiler estava en fora de joc. Rivaldo no fallà i el Barça s'avançà. Aquí començaren els millors minuts, ja que l'equip blaugrana s'entonà mentre els canaris acusaren el cop.

+ VIST