Segueix-nos F Y T R

La Federació de Futbol Sala demana la inhabilitació a perpetuïtat de Borràs

Se l'acusa d'incomplir una resolució del Comitè Balear de Disciplina Esportiva

| Palma |

José Luis Ruiz, president de la Federació Balear de Futbol Sala, ha demanat la inhabilitació a perpetuïtat per a Antoni Borràs del Barrio i la totalitat de la seva junta directiva. El conflicte entre les federacions de Futbol i Futbol Sala està ara pendent d'una resolució del Comitè Balear de Disciplina Esportiva, que oferí un termini de deu dies a ambdues federacions perquè «puguin presentar per escrit la pràctica de totes les al·legacions i diligències de prova que considerin oportunes». El conflicte de competències "la Federació de Futbol organitza competicions de futbol sala" semblà quedar resolt de forma definitiva quan el vint de juliol del 1999 el Comitè Balear de Disciplina Esportiva decidia que «la Federació Balear de Futbol Sala és l'única federació esportiva balear per regir el futbol sala en l'àmbit de la Comunitat Autònoma».

El Comitè, al temps, concedia la competència de totes les competicions estatals i internacionals a la Federació Balear de Futbol. La resolució de juliol del 99 explicava també que «la Federació Balear de Futbol ha de limitar-se a exercir funcions delegades per la Reial Federació Espanyola de Futbol, pel que a la modalitat de futbol sala es refereix...». La resolució del Comitè Balear de Disciplina Esportiva comportà la pau entre ambdues federacions durant una temporada. Però enguany, a la vista del que des de la Federació Balear de Futbol Sala és considerat com un greu incompliment de la resolució del Comitè Balear de Disciplina Esportiva, José Luis Ruiz va registrar una denúncia a la Conselleria de Benestar Social dirigida a la directora general Joana Maria Petrus.

En el seu escrit, José Luis Ruiz denuncia que la Federació Balear de Futbol organitza i controla una competició denominada 1a Divisió nacional B "grup balear", que està formada exclusivament per clubs de Mallorca. La denúncia recull també l'existència d'una competició anomenada 2a Divisió nacional «B», que també està formada únicament per equips de Mallorca. José Luis Ruiz continua enumerant el que considera incompliments per part de la Federació Balear de Futbol de la resolució del Comitè Balear de Disciplina Esportiva.

Finalment, Ruiz sol·licita a la Direcció General d'Esports que paralitzi de manera immediata «totes aquelles competicions de futbol sala» organitzades per la Federació Balear de Futbol i que exigeixi a Borràs que compleixi la resolució del Comitè Balear de Disciplina Esportiva. Així mateix, Ruiz demana la inhabilitació a perpetuïtat d'Antoni Borràs del Barrio i tota la seva junta directiva, en considerar una falta molt greu l'actuació del president de la Federació Balear de Futbol, ja que incompleix una resolució del Comitè Balear de Disciplina Esportiva. És la pròpia Llei de l'Esport la que tipifica aquest tipus de falta com a molt greu.

+ VIST