Segueix-nos F Y T R

El Comitè tanca dos partits el Camp Nou

El FC Barcelona recorrerà al Comitè d'Apel·lació una decisió que considera injusta pels precedents

| Madrid |

El Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol decidí ahir tancar per dos partits el Camp Nou i sancionar el Barça amb una multa de 4.000 euros. Així mateix, obrí expedient al president, Joan Gaspart, per les seves declaracions al final del partit. La reunió del Comitè de Competició, format per Argimiro Vázquez, Fernando Sequeira i Juan José Zoenoza, es va allargar fins passada la mitjanit, moment en què se va conèixer la decisió del tancament per dos partits de l'estadi blaugrana «per incidents greus del públic, amb multa accessòria de 4.000 euros».

A més, s'obre expedient disciplinari al president Joan Gaspart per les seves declaracions en què acusava el jugador del Reial Madrid Luis Figo de «venir a provocar a casa meva». La suspensió per part de l'àrbitre durant gairebé vint minuts del derbi, pels llançaments d'objectes al jugador portuguès Luis Figo quan anava a treure un còrner en la segona part, i la posterior acta del col·legiat Medina Cantalejo, foren objecte d'estudi per part del Comitè, que tingué en compte les al·legacions del FC Barcelona.

El club blaugrana al·legà, per evitar el tancament del Camp Nou, que complí en tot moment amb totes les mesures de seguretat i que els incidents foren aïllats i incapaços de controlar. A més, assegurà que en cas de sanció se produiria un greuge comparatiu tenint en compte els precedents similars o més greus.

Encara que en el club català se valorà la impecable defensa que els seus serveis jurídics presentaren el passat 29 de novembre, nigú no confiava en una sanció inferior a un o a dos partits de tancament, a més de la inevitable multa econòmica. Resulta paradoxal que una de les al·legacions blaugranes fos que Luis Figo, en la seva etapa amb el Barça, va rebre un cop al cap amb una ampolla llançada pel públic de La Rosaleda sense que el camp del Màlaga fos tancat.

La clau perquè la sanció imposada al Barça no fou superior, fou la declaració d'incidents «greus» i no «molt greus». La sanció de dos partits suposa la sanció intermèdia per aquest tipus d'incidents i expedients. Cal destacar l'expectació que generà la compareixença de Fernando Sequeiro, portaveu del Comitè, quan a les 00.15 hores d'ahir se presentà a la sala de premsa de la Reial Federació Espanyola de Futbol.

+ VIST