Segueix-nos F Y T R
Reial Mallorca 20011-2012

De Guzmán, venut: i fitxats Tissone i Ogunjimi

El Vila-real va pagar finalment vuit milions d'euros pel futbolista holandès

Fernando Tissone, durant un partit amb la Sampdoria italiana.

| Palma |

L'activitat en la planta noble de Son Moix va tornar a ser frenètica durant tota la jornada d'ahir. Com ja sol ser habitual en el club vermell, el darrer dia del mercat de fitxatges és una bogeria. Després de molts dies de negociacions, l'horabaixa es va tancar finalment el traspàs de l'holandès Jonathan de Guzmán al Vila-real per 8 milions d'euros, mentre que l'entitat palmesana es feia quasi a darrera hora amb el jugador italoargentí Fernando Tissone procedent de la Sampdoria italiana i el davanter belga d'origen nigerià Marvin Ogunjimi.

Després de quasi dos mesos de rumors, negociacions i declaracions creuades, Jonathan de Guzmán va aconseguir ahir horabaixa el seu desig de partir al Vila-real per poder disputar aquesta temporada la Lliga de Campions. Tant el jugador com el club groguet feia molt de temps que havien arribat a un acord, però no el club valencià i el Mallorca, que no va cedir en la seva pretensió de cobrar vuit milions d'euros.

Finalment, De Guzmán i el seu representant van haver de cedir i renunciar al vint per cent pactat que havien de rebre en cas de produir-se un traspàs, de manera que l'entitat palmesana ingressarà el cent per cent de l'operació. Durant el capvespre es va especular que en l'operació podria entrar el davanter nigerià Ikechukwu Uche, jugador que els groguets van firmar al matí procedent del Reial Saragossa per dos milions d'euros, encara que finalment l'africà se'n va anar cedit al Granada. L'holandès deixa en el mig camp vermell un forat que serà difícil d'omplir i aquesta missió recaurà ara en l'esquena del nou fitxatge mallorquinista, Fernando Tissone.

Experiència a la italiana
Fernando Damian Tissone (1986 Quilmes, Buenos Aires) és un futbolista argentí que s'ha format bàsicament en el calcio italià. És un migcampista amb experiència -150 partits en la Sèrie A- i que arriba cedit per donar vida al centre del camp del Mallorca, molt debilitat per la falta de reforços i la marxa de De Guzmán. Tissone va iniciar la seva carrera juvenil en l'Independiente abans d'unir-se al Lanús, club d'on han arribat un bon grapat de jugadors al Reial Mallorca des de l'època d'Héctor Cúper. Després de jugar un únic partit amb el Lanús, va ser reclutat per l'Udinese italià on va arribar l'any 2004, disputant un total de 30 partits, entrant molts d'ells des de la banqueta.

Del 2006 al 2008 Tissone va anat cedit a l'Atalanta, club amb el qual va disputar un total de 71 partits aportant, a més, cinc gols, per tornar la temporada següent a l'Udinese, on només va participar en 6 encontres oficials.

Des de l'any 2009, Tisso ha jugat a la Sampdoria, club que la passada temporada va descendir a la Sèrie B, el qual ha estat un dels principals motius pels quals el jugador ha cercat una sortida cap al futbol espanyol i la seva cessió al Reial Mallorca. En total, Tissone ha disputat 172 partits a Itàlia, en els quals ha marcat 7 gols.

Pólvora nigeriana
Marvin Ogunjimi (1987 Mechelen) és un davanter belga, d'origen nigerià, que ve procedent del Racing de Genk belga i que ha estat internacional amb la selecció belga. Va arribar a Genk la temporada 2004 procedent de l'equip de la seva ciutat nadal, el Mechelen. Amb el Racing ha disputat un total de 83 partits, amb 28 dianes. En la temporada 2007 va ser cedit al RKC Waalwijk, mentre que la passada també sortí prestat Waalwijk.
El 8 d'octubre de 2010 va fer el seu debut internacional davant el Kazakhstan a Astana, entrant en el descans i marcant els dos gols de la victòria belga (2-0).

+ VIST